Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ανάλογα με τις εξελίξεις θα λάβουν μέτρα οι Συντεχνίες των ΚΑ

ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ19/7/2012 13:51

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές ΣΥΝΥΚΑ – (OΗΟ – ΣΕΚ), ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΑΣΥΣΕΚΑ και ΣΥΠΚΚΑ , που συνήλθε σήμερα, αποφάσισε, όπως αναφέρει ανακοίνωση, να εξουσιοδοτήσει τις Συντεχνίες να αποφασίσουν και να κλιμακώσουν μέτρα ανάλογα με τις εξελίξεις, μετά και την πρόσφατη ψήφιση από μέρους της Βουλής του νόμου για τις Κυπριακές Αερογραμμές.
Η ανακοίνωση των Συντεχνιών αναφέρει ότι στη σημερινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι των ΚΑ επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους να αγωνιστούν με κάθε νόμιμο μέσο για την σωτηρία της εταιρείας τους, διασφαλίζοντας έτσι και τις θέσεις εργασίας τους.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις ΚΑ ζητεί από την Κυβέρνηση, τη Βουλή και πολιτικά κόμματα άμεση αναπομπή του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προστασία από το κράτος της εθνικής κυριαρχίας.
Ζητείται επίσης η ανάκληση από πλευράς Βουλής, της απόφασης της για «ανοικτούς ουρανούς», αφού η εν λόγω απόφαση δημιουργεί «σοβαρά προβλήματα», όπως αναφέρεται, στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τις ΚΑ.
Ανάμεσα στα αιτήματα της Γενικής Συνέλευσης είναι ο άμεσος διορισμός Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα τρέχοντα προβλήματα της εταιρείας με συμμετοχή των εργαζομένων, καθώς και άμεση εκταμίευση προς όφελος της εταιρείας της πρώτης δόσης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15εκ.
Οι εργαζόμενοι στις ΚΑ ζητούν περαιτέρω την άμεση υλοποίηση του σχεδιασμού για εξοικονόμηση και αποχώρηση του πλεονάζοντος προσωπικού κατά 247 ατόμων και το κόστος της πρόσθετης αποζημίωσης να καταβληθεί από το Κράτος με βάση το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής (η πρώτη το Σεπτέμβριο του 2012), με περαιτέρω αύξηση του κεφαλαίου.
Καλούν επίσης το κράτος να επανεξετάσει τη «λανθασμένη» συμφωνία με την Ryanair και ζητούν τη δέσμευση όλων ότι το νέο Σχέδιο που θα γίνει, με εμπλοκή εμπειρογνώμονα, να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου, με εμπλοκή των εκπρόσωπων των εργαζομένων στα πλαίσια του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου.
«Καλούμε όλους όσους νοιάζονται για την ύπαρξη των ΚΑ να ενωθούν μαζί μας για την σωτηρία των ΚΑ και της οικονομίας του τόπου αποκρούοντας οποιουσδήποτε σχεδιασμούς άλλης εταιρείας που αναμένεται να στείλει 1,040 εργαζόμενους στην ανεργία και τις οικογένειες τους στο μαρασμό» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Συντεχνίες.
(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου