Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Cyta: Συντεχνιακές αντιδράσεις για δανεισμό στην κυβέρνηση

Την αντίθεσή τους σε δανεισμό του κράτους από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) εκφράζουν οι συντεχνίες της Αρχής ΠΑΣΕ, ΣΕΠ και ΑΣΕΤ, προειδοποιώντας παράλληλα για δυναμικές κινητοποιήσεις και νομικά μέτρα σε περίπτωση που δεν εισακουσθούν.

 Σε κοινή ανακοίνωση οι συντεχνίες της Cyta αναφέρουν ότι έχει περιέλθει εις γνώση τους ότι "η Διαχειριστική Επιτροπή Ταμείου Συντάξεων της Αρχής προτίθεται σήμερα (Τρίτη) να συζητήσει εκ νέου το αίτημα της Κυβέρνησης για παραχώρηση δανείου από το Ταμείο Συντάξεων των υπαλλήλων της Cyta ώστε να καλυφθούν οι άμεσες και επείγουσες δημοσιονομικές και οικονομικές υποχρεώσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας".

 Οι συντεχνίες καλούν τη Διαχειριστική Επιτροπή Ταμείου Συντάξεων της Αρχής όπως ενημερώσει το προσωπικό και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις "ποια είναι τα νέα δεδομένα τα οποία οδηγούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής σε εκ νέου σκέψεις του όλου θέματος".

 "Ευελπιστούμε ότι η Διαχειριστική Επιτροπή του Σχεδίου Σύνταξης, θα παραμείνει προσηλωμένη στο γράμμα του νόμου και στην θεσμική της υποχρέωση που δεν είναι άλλη από τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας και της ευρωστίας του, για να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς όφελος των μελών του", προσθέτουν.

 Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προειδοποιούν οι συντεχνίες της Cyta ΠΑΣΕ, ΣΕΠ και ΑΣΕΤ, "θα καλέσουμε τα μέλη του Σχεδίου Σύνταξης να αντιδράσουν άμεσα με δυναμικές κινητοποιήσεις, πέρα των νομικών μέτρων που θα ληφθούν εναντίον παντός υπευθύνου".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου