Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Και με τα μέλη του Ανωτάτου δικαστηρίου συναντήθηκε η Τρόικα για το θέμα εκποίησης ακινήτων


Και με τα μέλη του Ανωτάτου δικαστηρίου συναντήθηκε η Τρόικα για το θέμα εκποίησης ακινήτων

Επαφές και με την Δικαστική εξουσία πραγματοποίησε η Τρόικα, για να διερευνήσει κατά πόσον η Δικαιοσύνη μπορεί να αντεπεξέλθει στον όγκο των υποθέσεων, που αναμένεται να οδηγηθούν στα Δικαστήρια, σε σχέση με δάνεια για την αγορά ακινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αποπληρώσουν λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.
Με βάση την συνεννόηση κυβέρνησης και Τρόικας, το χρονικό όριο εκποίησης ακινήτων γενικά για δάνεια που δεν αποπληρώνονται καθορίστηκε στους 18 μήνες, ενώ για τα στεγαστικά το χρονικό όριο καθορίστηκε στα δυο χρόνια.
Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Πέτρος Αρτέμης δήλωσε στο Ρικ ότι αναφέρθηκε στην Τρόικα πως τα δικαστήρια θα δυσκολευτούν να επιληφθούν αυτών των υποθέσεων εγκαίρως.
Επίσης ο Πρόεδρος του  Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης είπε ότι δεν μπορεί σε 18 μήνες να αλλάξει η δομή της κυπριακής πραγματικότητας.
Εξάλλου, πρόσθεσε, δεν μπορεί η κάθε τράπεζα να έρθει για τις δικές της παρανομίες να ζητήσει να εκποιήσει περιουσίες πολιτών.
Τέλος ο Πρόεδρος της επιτροπής Νομικών της Βουλής Ιωνάς Νικολάου είπε πως το θέμα θα εξεταστεί στη Βουλή όταν υπογραφεί το μνημόνιο.

πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου