Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σιαρλή για τους όρους του μνημονίου - εισηγήσεις για δημοσιοποίηση και δημοψήφισμα

onlycy.com

Οι όροι του μνημονίου έχουν συμφωνηθεί, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, εξηγώντας πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με τη δημοσιοποίηση του τελικού ύψους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικού τομέα που αναμένεται να γίνει γνωστή στις αρχές Δεκεμβρίου.
Έχουμε συμπληρώσει το πρώτο και πολύ πολύ σημαντικό στάδιο που αφορά το μνημόνιο, τους όρους του μνημονίου και τώρα θα αρχίσει η διαδικασία της επεξεργασίας ούτως ώστε να καταλήξουμε στο σημείο όπου το μνημόνιο αυτό θα υποβληθεί επισήμως στο Eurogroup”, ανέφερε στις δηλώσεις του στο Υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σιαρλή.
Όπως είπε, Κυβέρνηση και Τρόικα κατέληξαν σε κατ` αρχήν συμφωνία “διότι, όπως λέμε στη δική μας ανακοίνωση θα ακολουθήσει ένα μέρος το οποίο στο παρόν στάδιο δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών”.

Τα στοιχεία που σχετίζονται με το ποσό που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα τα έχουμε στις αρχές Δεκεμβρίου, σε μια ενδιάμεση έκθεση την οποία αναμένουμε από την εταιρεία Pimco”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως “αφού πάρουμε αυτή την έκθεση τότε θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και το οποίο θα προχωρήσει και θα υποβληθεί επισήμως στο Eurogroup για έγκριση”.
Σύμφωνα με τον κ. Σιαρλή, πιθανή ημερομηνία συζήτησης της κυπριακής αίτησης στο επίπεδο ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης είναι η 12 Δεκεμβρίου.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σιαρλή άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδριάσεις του Eurogroup, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συζήτηση για την Ελλάδα.
Για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις μια συμφωνία πρέπει να περάσεις από αυτά τα στάδια. Ετοιμάζεσαι, παρουσιάζεσαι μπροστά στο Eurogroup, γίνεται συζήτηση αν χρειαστεί θα πας και δεύτερη φορά, θα πας και τρίτη φορά”, είπε, προσθέτοντας αν η κυπριακή αίτηση δεν εγκριθεί σε μία συνεδρία του Eurogroup δεν θα πρέπει να θεωρηθεί αποτυχία.
Είναι μία διαδικασία την οποία πρέπει να περάσουμε”, κατέληξε.

…................

Οι Κυβερνώντες “μας έχουν μπερδέψει με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις τους”, ανέφερε σήμερα η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, η οποία καλεί τη Κυβέρνηση να ενημερώσει, λεπτομερώς, όλο τον κυπριακό λαό για την προκαταρκτική συμφωνία με την Τρόικα.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, η κ.Παναγιώτου είπε πως “θέλουμε να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνει αυτή η προκαταρκτική συμφωνία με την Τρόικα στη λεπτομέρεια της και η διαφάνεια αυτή πρέπει να είναι δημόσια, προς όλους τους πολίτες”.
Πρέπει, συνέχισε, να εξηγηθεί αν έχουν κλείσει όλα τα θέματα ή όχι και τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία και για το 2013 και για το 2014, αλλά και πέραν του 2016, “γιατί δεν είναι μια ιστορία που τελειώνει μέχρι το 2016″.
Οι πολίτες, ανέφερε, πρέπει να γνωρίζουν αλλά και να τοποθετηθούν επί της συμφωνίας, “γιατί αυτοί θα πληρώσουν το τίμημα για λάθη που δεν είναι δικά τους”.

Ερωτηθείσα, πως μπορούν οι πολίτες να τοποθετηθούν, η ΓΓ των Οικολόγων απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω των εκπροσώπων τους στη Βουλή.

….............

makaria stylianou

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να δώσουν την ευκαιρία στο κυπριακό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του.

Κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα σε τόσο κρίσιμα εθνικά ζητήματα που επηρεάζουν και τις μελλοντικές γενεές να αποφασίζει για το λαό χωρίς την έγκρισή του. Αυτό αποτελεί από μόνο του ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Φαίνεται ότι κυβέρνηση και κόμματα δεν έχουν παραδειγματιστεί από τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και κωφεύουν στις αντιδράσεις που γίνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Εσκεμμένα εθελοτυφλούν προσπαθώντας να υποδουλώσουν την Κύπρο στις ορέξεις της ΤΡΟΙΚΑΣ.
Γιατί άραγε;

Διότι χρησιμοποιούν την ΤΡΟΙΚΑ ως άλλοθι για μην τιμωρηθούν και να συνεχίζουν να απομυζούν τον κόπο, το μόχθο και τον εθνικό πλούτο της χώρας μας.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ
Πόσα χρωστούμε;
Σε ποιους χρωστούμε;
Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια και Άμεση τιμωρία των υπευθύνων.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου