Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Στ.Κιττής: Τοκογλυφική η προσέγγιση της Τρόικας για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών


Ξεσπάθωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της CYTA




Στ.Κιττής: Τοκογλυφική η προσέγγιση της Τρόικας για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών

φιλελέυθερος

Λευκωσία: «Τοκογλυφική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Στάθης Κιττής, την προσέγγιση της Τρόικας για ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κιττής ανέφερε ότι ουσιαστικά η Τρόικα ζητά να ξεπουλήσουμε ό,τι πολύτιμο και αποδοτικό έχουμε, για να εξοφλήσουμε το δάνειο που θα μας κάνουν.

«Αυτή η προσέγγιση», είπε, «δεν συνάδει με τις αρχές επί των οποίων στηρίχθηκε η δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης, αυτές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής παροχής και της υποστήριξης των οικονομιών των κρατών.

Ο κ. Κιττής ανέφερε ακόμη ότι η CYTA έχει γίνει κερδοφόρος οργανισμός λόγω της σοβαρής δουλειάς που γίνεται και επιστρέφει στον εργοδότη της, που είναι ο κυπριακός λαός, 80 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

«Αντί να μας πουν», πρόσθεσε, «’συνεχίστε, βελτιωθείτε για να προσφέρετε περισσότερα’, μας λένε να ξεπουλήσουμε ό,τι πολύτιμο έχουμε, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά και άλλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν, όπως κάνουν οι τοκογλύφοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου