Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η Τρόικα εμμένει στις απαράδεκτες θέσεις της δηλώνει ο ΓΓ της ΠΕΟ

Η Τρόικα εμμένει στις μη ανεκτές και αποδεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα θέσεις της, δήλωσε μετά την ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων το απόγευμα της Τρίτης από την Υπουργό Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους, για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται η διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης – Τρόικας, ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ανακοινώνοντας ότι η ΠΕΟ θα εξετάσει μέτρα κοινής αντίδρασης του συνδικαλιστικού κινήματος.

 Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Υπουργού Εργασίας με τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και τις εργοδοτικές οργανώσεις ΚΕΒΕ και ΟΕΒ, ο κ. Κυρίτσης διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντηση έγινε απλή ενημέρωση για τη συζήτηση που διεξάγεται κατά τις διαπραγματεύσεις και ότι δεν υπήρξε διαπραγμάτευση Κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων.

 «Δεν μας βρίσκει ικανοποιημένους η ενημέρωση, υπό την έννοια ότι η Τρόικα επιμένει στις γνωστές τις θέσεις που δεν είναι ανεκτές και αποδεκτές», ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

 Ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον παρόν στάδιο, ο κ. Κυρίτσης είπε πως θέση της ΠΕΟ είναι πως είναι ώρα να ακουστεί και η φωνή των εργαζομένων και πρόσθεσε πως μετά την ενημέρωση θα εξετασθεί το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων με προσπάθεια η αντίδραση να είναι κοινή και από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 ΚΥΠΕ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ/ΚΥΠΡΟΣ 20/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου