Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ


Προς
Ομοσπονδία  Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδόμων Κύπρου
  
Κύριοι,
  
Οι Απεργιακές Συνελεύσεις των εργαζομένων στην Οικοδομική Βιομηχανία,  που πραγματοποιήθηκαν σήμερα 22 Νοεμβρίου 2012, αφού ενημερώθηκαν από τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών τους,  για τα τεκτενόμενα στην Οικοδομική Βιομηχανία και για τις προσπάθειες που έγιναν για την ανανέωση  της Συλλογικής Σύμβασης της Οικοδομικής Βιομηχανίας  και ιδιαίτερα για όλες τις ενέργειες που έγιναν από την ημέρα της  24ωρής απεργίας,  που πραγματοποιήθηκε  στις 14 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και σήμερα, αποφάσισαν να σας διαβιβάσουν τα ακόλουθα :
  
  • Να σας τονίσουμε για ακόμα μία φορά ότι σαν Εργατική πλευρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημέρα που έληξε η Συλλογική Σύμβαση του Κλάδου, μέχρι και σήμερα επιδείξαμε όλη την καλή μας θέληση για επίλυση της διαφοράς, γεγονός το οποίο δεν εκτιμήσατε με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να οδηγηθούν σε αδιέξοδο.
  
  • Να σας καλέσουμε όπως σταματήσετε να κρατάτε αρνητική στάση με το ζήτημα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης του Κλάδου και συνεχώς να επανέρχεστε με νέες απαράδεκτες απαιτήσεις, γιατί αυτό από μόνο του,  οδηγεί τα πράγματα σε αδιέξοδο.
   
  • Να ενεργήσετε ούτως ώστε, να σταματήσει άμεσα το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων εργαζομένων στην Βιομηχανία, από μεγάλη  μερίδα Εργοληπτών και μελών σας, κατά παράβαση της Συλλογικής Σύμβασης και της Εργατικής Νομοθεσίας και την αντικατάσταση τους με εργαζόμενους από άλλες χώρες, με εξευτελιστικά μεροκάματα και όρους εργασίας.
  
  • Να διαφοροποιήσετε  την απαθή στάση που επιδεικνύετε,  για την συνεχιζόμενη από μεγάλη μερίδα εργοληπτών και μελών σας, παραβίαση  της Συλλογικής Σύμβασης, που συνυπογράφουμε στην Οικοδομική Βιομηχανία.
    
  • Να σας καλέσουμε, μετά την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Κλάδου, να ξεκινήσουμε ένα εντατικό διάλογο, για καταρτισμό, προώθηση και υλοποίηση μέτρων που θα προωθήσουν την σταθερότητα και την ανάπτυξη της Οικοδομικής Βιομηχανίας. Μέσα στα πλαίσια αυτού του διαλόγου θα πρέπει να γίνει η προώθηση διαδικασίας για την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων όσων εργάζονται στην Οικοδομική Βιομηχανία.
  

  • Να σας δηλώσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι στην Οικοδομική Βιομηχανία  με τις κινητοποιήσεις μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα  αναδείξουμε το μεγάλο  πρόβλημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, που έχει καταντήσει μάστιγα για τους εργαζόμενους και για πολλούς εργολήπτες του Κλάδου και να σας καλέσουμε να συνταχθείτε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια.
    
  •  Τέλος να σας αναφέρουμε, ότι οι Γενικές Συνελεύσεις εξουσιοδότησαν τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών μας,  να κλιμακώσουν  τα μέτρα όποτε κρίνουν αναγκαίο και παράλληλα να ανταποκριθούν σε  οποιονδήποτε κάλεσμα της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας για  την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης και την επίλυση των υπολοίπων προβλημάτων που εκκρεμούν στην Οικοδομική Βιομηχανία.
    
Οι Γενικές Συνελεύσεις των Εργαζομένων
22 Νοεμβρίου  2012

πηγή: ΠΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου