Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ:Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με Τρόικα, δεν δεσμεύει τους εργαζόμενους


Onlycy.com


Το τελικό αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης Κυβέρνησης – Τρόικας, όπως διαμορφώθηκε περιέχει μέτρα σκληρά, επηρεάζει θεσμούς, πλήττει την κοινωνική συνοχή και δεν μπορεί να δεσμεύει το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους, αναφέρει, σε σημερινή ανακοίνωση της, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και προσθέτει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δεσμεύονται από πιθανές πολιτικές, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, κ.λ.π., που στην πορεία θα γίνει προσπάθεια να επιβληθούν.

Η Κεντρική Γραμματεία της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συνήλθε χθες σε διευρυμένη συνεδρία και ενημερώθηκε για την τελική σύγκλιση Κυβέρνησης-Τρόικας.
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι δεν μπορούν να παραγραφούν ούτε και να εγκαταλειφθούν τα θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις και όπως αποφασίστηκε μαζί με την ΠΕΟ και σε συνεργασία με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, η ΣΗΔΗΚΕΚ -ΠΕΟ θα μελετήσει το τελικό αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες και την πολιτική της για να προστατεύσει τους εργαζόμενους .

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι παρόλο που η παγκόσμια οικονομική κρίση και η συνεχιζόμενη ύφεση στην ΕΕ επηρέασε σοβαρά την οικονομία της Κύπρου, οι δημοσιονομικοί δείκτες και το Δημόσιο Χρέος δεν ήταν τέτοιο που θα μας υποχρέωναν να αποταθούμε σε μηχανισμούς στήριξης.

«Το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών που δημιουργήθηκε με τις εγκληματικές αποφάσεις για αλόγιστη επέκταση στο εξωτερικό και έκθεση στα ελληνικά ομόλογα συνέτειναν στις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις της οικονομίας της Κύπρου από τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης και τον τελικό αποκλεισμό από τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης του χρέους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με την εξέλιξη αυτή η Κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να απευθυνθεί στους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ για δανειακή σύμβαση ενώ ταυτόχρονα έκανε προσπάθειες για εξασφάλιση δανείου από άλλες πηγές», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα γνώριζε ότι η Τρόικα θα προσπαθούσε να επιβάλει τις ίδιες νεοφιλελεύθερες πρακτικές και πολιτικές λιτότητας που εφάρμοσε σε άλλες χώρες γι’ αυτό προσπάθησε να σχηματίσει μια κοινωνική συμμαχία για την αντιμετώπιση τους, παρόλο που δεν είχε αυταπάτες και γνώριζε ότι ο καλύτερος τρόπος ήταν να καταβληθούν προσπάθειες για αποφυγή του Μηχανισμού.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει, επίσης, ότι για την επιβολή όρων μη αποδεκτών συνέβαλε και η στάση και πίεση μερίδας των πολιτικών δυνάμεων που αντί να στηρίζουν τη διαπραγματευτική θέση της Κυβέρνησης έστελλαν μηνύματα που συνέβαλαν στην εκβιαστική επιβολή όρων από την Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου