Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Σε ετοιμότητα για προστασία των Ημικρατικών Οργανισμών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Σε ετοιμότητα για προστασία των Ημικρατικών Οργανισμών


Είναι ξεκάθαρη η διαπίστωση του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή, ότι η συνταγή της αυστηρής λιτότητας που επέβαλε η Τρόικα σε άλλες χώρες έχει αποτύχει και οδηγεί σε φαύλο κύκλο παρατείνοντας την ύφεση.
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, δεν πρόκειται να δεχθεί, να ανεχθεί και να συμβιβαστεί με μέτρα αντιλαϊκά και αντεργατικά που εφαρμόσθηκαν ισοπεδωτικά σε άλλες χώρες στην Ευρώπη. Τουναντίον, διεκδικούμε σε συμφωνία με το σύνολο της κοινωνίας αυτά τα οποία θα μας οδηγήσουν σε ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και δημοσιονομική εξυγίανση. Αυτά τα οποία εξυπηρετούν την πραγματική οικονομία και τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι το συσσωρευμένο πλούτο και τους εκπροσώπους του.
Η λύση του προβλήματος που δημιούργησαν οι τράπεζες με τις αλόγιστες αποφάσεις τους δεν μπορεί να σημαίνει και το ξεπούλημα των σπιτιών μας και των Ημικρατικών Οργανισμών σε τιμή ευκαιρίας. Δεν μπορεί η προσέγγιση να είναι «κοινωνικοποίηση των ζημιών και ιδιωτικοποίηση των κερδών».
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εγρήγορση να αντιδράσουν στην περίπτωση που η Τρόικα και οι ντόπιοι υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης της πολιτικής επιμένουν στις ιδιωτικοποιήσεις, το ξήλωμα των θεσμικών ωφελημάτων και του κοινωνικού κράτους. Αυτό είναι το μήνυμα των εργαζομένων στις δεκάδες συνελεύσεις που πραγματοποίησε η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στους Η.Ο. τις τελευταίες μέρες.
Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αγωνίσθηκε διαχρονικά για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των Ημικρατικών Οργανισμών και θα αντιδράσει με κάθε τρόπο σε περίπτωση που επιχειρηθεί η αντιγραφή της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης και της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στις αγκάλες των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Ειδικά για τη CYTA και την ΑΗΚ αλλά και άλλους κερδοφόρους οργανισμούς που τόσα προσέφεραν στην οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνία και εξακολουθούν να ενισχύουν το κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για να εφαρμοσθούν τέτοιες πολιτικές, που σε περίοδο κρίσης θα ισοδυναμεί με ξεπούλημα που θα δημιουργεί οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές ανισορροπίες.
Όσοι θεωρούν ότι με την ευκαιρία αυτή θα πετύχουν τους ιδιοτελής τους σκοπούς είναι γελασμένοι.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε ενότητα και συσπείρωση γύρω από το συνδικαλιστικό κίνημα που είναι έτοιμο να αντιδράσει για να στείλει δυνατά μηνύματα στους σύγχρονους κατακτητές.


ΑΠΟ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ
15/11/2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου