Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Στην Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις της Τρόϊκας και της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου

Στην Κεντρική Τράπεζα θα συνεχισθούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις της Τρόϊκας και της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου, παρουσία και του Διοικητή Πανίκου Δημητριάδη. Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι διαφωνίες στα ακανθώδη ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, του Συνεργατισμού, των ιδιωτικοποιήσεων ή όχι κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, της Ατα και των κοινωνικών παροχών.

Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι υπάρχουν μεγάλες διαφωνίες για το ποσό που θα απαιτηθεί για ανακεφαλαιοποίση τυων τραπεζών και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το θέμα να μείνει ανοικτό έως τις τριάντα Νοεμβρίου, που θα δοθεί η ενδιάμεση έκθεση της Πίμκο για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζικων ιδρυμάτων.

Η συνεδρία του κλιμακίου της Τρόϊκας θα αρχίσει στις εννέα και τριάντα το πρωί και θα είναι ολοήμερη. Αύριο θα γίνει αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων. Στη χθεσινή πρώτη ημέρα των διαβουλεύσεων το κλιμάκιο της Τρόϊκας, που αποτελείται από 35 άτομα, είχε σειρά επαφών στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ζήτησε να συναντηθεί με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης που αποτελούν τη διαπραγματευτική ομάδα.

Σε δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ανέφερε ότι σημειώθηκε πρόοδος στις έως τώρα διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αλλά απομένει πολλή δουλειά να γίνει. Είπε επίσης ότι έγινε προγραμματισμός για συζήτηση των διαφόρων ζητημάτων τις επόμενες ημέρες. Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα, και τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την εντατική δουλειά για να επιτευχθεί σύντομα συμφωνία για δανειοδότηση της Κύπρου.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου