Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μεταφορά 50 εκατ. για κάλυψη ελλείμματος του λογαριασμού παροχών ανεργίας

Λευκωσία: Τη μεταφορά ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ από το λογαριασμό συμπληρωματικών συντάξεων προς το λογαριασμό παροχών ανεργίας, για κάλυψη αναμενόμενου για το 2012 ελλείμματος μεταξύ 37,4 και 43,2 εκατομμυρίων ευρώ, προβλέπει κυβερνητικό νομοσχέδιο, που συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

 Αναφερόμενος, με δηλώσεις του στη Βουλή, στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τροποποίηση των νόμων περί κοινωνικών ασφαλίσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Φακοντής, είπε πως στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής "έγινε ενημέρωση από το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι, λόγω της σημαντικής αύξησης της ανεργίας κατά την περίοδο 2009 - 2011, είχαμε ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της δαπάνης για τα επιδόματα ανεργίας".

 "Το αποθεματικό του λογαριασμού επιδόματος ανεργίας", δήλωσε ο κ. Φακοντής, "υπολογίζεται ότι, μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει χρεωστικό υπόλοιπο, το οποίο θα είναι μεταξύ 37,4 και 43,2 εκατομμυρίων ευρώ, θα κυμανθεί δηλαδή μέσα σε αυτό το πλαίσιο". "Λαμβάνοντας υπ` όψη" πρόσθεσε ο κ. Φακοντής, "ότι ο λογαριασμός θα έχει χρεωστικό υπόλοιπο, αποφασίσθηκε η μεταφορά ενός ποσού 50 εκατομμυρίων ευρώ για κάλυψη των αναγκών του Ταμείου Ανεργίας από το λογαριασμό συμπληρωματικών συντάξεων".

 Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας, πρόκειται για "μίαν πρακτική, η οποία ακολουθήθηκε και σε προηγούμενα έτη".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου