Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παγκύπρια απεργία επ΄αόριστον των εργαζομένων στα λεωφορεία

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων της ΕΜΕΛ

Πηγή: ΚΥΠΕ/onlycy, 1, February 2012


Στο χώρο δίπλα από τη στάση του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού συγκεντρώθηκαν σήμερα οι οδηγοί λεωφορείων και οι υπάλληλοι της Εταιρίας Μεταφορών Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), οι οποίοι κατέρχονται σε επ’ αόριστον απεργία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Αθως Ελευθερίου ανέφερε πως οι εργαζόμενοι, τόσο της Λεμεσού όσο και των άλλων πόλεων, δεν διεκδικούν ούτε αυξήσεις, ούτε άλλα ωφελήματα, αλλά το μεροκάματο τους και γι αυτό αναγκάστηκαν να κατέλθουν σε απεργία.
”Επιθυμία μας είναι, εάν είναι δυνατό και εντός της ημέρας, να πληρωθεί ο κόσμος και να λήξει η απεργία”, είπε και σημείωσε πως οι υπάλληλοι δεν μπορεί να εργάζονται και να μην πληρώνονται.

Εξέφρασε παράλληλα την απολογία του προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που προκαλείται.
Από την πλευρά του, ο ΓΓ της Ομοσπονδία Μεταφορών της ΣΕΚ Παντελής Σταύρου, δήλωσε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη για καταβολή των μισθών των οδηγών λεωφορείων και του υπόλοιπου προσωπικού των εταιριών και πως τα 4 εκατομμύρια που ο Υπουργός δήλωσε ότι δόθηκαν δεν έχουν φτάσει στις τσέπες των εργαζομένων.

”Συνεπώς, αυτή η απεργία είναι μια απεργία επ’ αόριστον και θα κλείσει αυτή η απεργία εφόσον πληρωθούν τα μεροκάματα του κόσμου”, ανέφερε ενώ απαντώντας σε όσους κάνουν λόγο για την προσήλωση και το σεβασμό στους εργασιακούς θεσμούς και θέσμια, ότι ”αυτή τη στιγμή παραβιάζεται το βασικότερο και το ιερότερο δικαίωμα του κόσμου, που είναι η απρόσκοπτη καταβολή του μεροκάματου”.

”Δεν βλέπουμε τους θεσμικούς φορείς που συναποτελούν αυτήν την πολιτεία και αυτήν την κοινωνία, να καλούν τις επιβατικές εταιρίες, την εργοδοτική πλευρά, να κάνει κάθε τι το δυνατό ώστε να πληρώσει τα μεροκάματα του Γενάρη”, είπε και συμπλήρωσε ”αντί αυτού βλέπουμε ότι παρακολουθούν σχεδόν σαν απαθείς θεατές όλοι και άφησαν 1200 ανθρώπους να διαμαρτύρονται μέσα στο κρύο, μέσα στη βροχή, για να διεκδικήσουν τα μεροκάματα τους”.

Εν αναμονή του διαλόγου που γίνεται στη Λευκωσία με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ αναμένεται να πραγματοποιήσουν το μεσημέρι Γενική Συνέλευση στο χώρο της απεργίας, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου