Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη ημέρα απεργιών στα λεωφορεία σήμερα

Για τρίτη ημέρα χωρίς λεωφορεία είναι τέσσερις επαρχίες, εκτός της επαρχίας Λάρνακας και της εταιρείας Ζήνων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των οδηγών και του άλλου προσωπικού στις εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών. Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι χωριστές διαβουλεύσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών, Ευθύμιου Φλουρέντζου, με αντιπροσώπους του Οργανισμού Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (ΟΣΕΛ), της Εταιρείας Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) και του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ).

Σε Λεμεσό και Πάφο οι απεργίες συνεχίζονται χωρίς άλλη προγραμματισμένη συνεδρίαση ή συνάντηση. Στην περίπτωση της Λευκωσίας, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕΛ συνέρχονται σήμερα το πρωί, για να λάβουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματά τους. Σύγχυση επικρατούσε μέχρι χθες το βράδυ για την περίπτωση της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, για να ξεκαθαρίσει ακολούθως ότι και εκεί παραμένουν σε ισχύ τα απεργιακά μέτρα.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών διαμήνυσε πως έχουν κατατεθεί οι εισηγήσεις του Υπουργείου και πως το λόγο έχουν τώρα οι εταιρείες. Επέμεινε ότι το κράτος έχει κινηθεί μέσα στα σωστά πλαίσια ούτως ώστε να αυξήσει τη ρευστότητα των εταιρειών και να υπάρξει ο απαραίτητος έλεγχος. Υπέδειξε, παράλληλα, πως δεν μπορεί να υπάρχει διαπραγμάτευση και συζήτηση υπό το κράτος είτε απεργιών, είτε εκβιασμών.

«Η οποιαδήποτε διαφορά μπορεί να επιλυθεί στα πλαίσια της σύμβασης, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς που προβλέπονται μέσα στη σύμβαση» ήταν η δήλωση του Ευθύμιου Φλουρέντζου. Ο ίδιος δεν θεωρεί πως πρέπει να σταματήσει ο διάλογος, αντιθέτως πρέπει να εντατικοποιηθεί και η προσπάθεια, εξήγησε, είναι να επανέλθει η υπηρεσία όσο το δυνατό πιο γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Για να υπάρξει μόνιμη λύση, ώστε το προσωπικό των εταιρειών να παίρνει κανονικά τους μισθούς του με το τέλος κάθε μήνα, το Υπουργείο Συγκοινωνιών ζήτησε και έλαβε, από τις περισσότερες εταιρείες, την κατάσταση εσόδων και εξόδων και για το 2011. Δεν αποκλείει να αλλάξει τον τρόπο καταβολής των οφειλών του κράτους προς τις εταιρείες, από τριμηνιαία σε μηνιαία βάση, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα των εταιρειών.

Πηγή: ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου