Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Υπ. Εργασίας: Διάλογος πριν από τις ρυθμίσεις στο ωράριο καταστημάτων

Πηγή: ΚΥΠΕ/onlycy, 20, February 2012

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν πρόκειται να ρυθμίσει το ωράριο των καταστημάτων πριν να γίνει διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Η κ. Χαραλάμπους, η οποία κλήθηκε να σχολιάσει τοποθετήσεις ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και ΠΟΒΕΚ για το θέμα κατά τη διάρκεια δηλώσεων της στη Βουλή, ανέφερε ότι «οι θέσεις που έχετε ακούσει αναδεικνύουν το ποσό σύνθετο και πόσο είναι διαφορετικές οι αφετηρίες της κάθε ομάδας γύρω από το κεφάλαιο του ωραρίου».

«Το 2006 μετά από ένα διάλογο που διήρκεσε τουλάχιστον τέσσερα χρόνια είχε βρεθεί ένας συμβιβασμός γύρω απ’ αυτό το θέμα», είπε.
Συνέχισε λέγοντας ότι «το Υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει ρυθμίσεις χωρίς να ακούσει και χωρίς να γίνει διάλογος με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές». Και σ’ αυτό το διάλογο, είπε, «πρέπει να υπάρχει από όλους διάθεση να ακούσουν και την άλλη άποψη και διάθεση να έχουμε την ισορροπία που θα επιτρέπει σε όλους τους παίκτες του λιανικού εμπορίου να συμβιώνουν, να συνυπάρχουν μέσα σε συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού».

Σε δικές του δηλώσεις για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης εξέφρασε τη θέση ότι τυχόν υιοθέτηση της πρότασης ΟΕΒ και ΚΕΒΕ για φιλελευθεροποίηση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων «θα είναι η ταφόπλακα πάνω στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Παράλληλα αντέκρουσε τα επιχειρήματα ΟΕΒ και ΚΕΒΕ ότι θα μειωθεί η ανεργία, λέγοντας ότι αντίθετα μια τέτοια ρύθμιση θα χρησιμοποιηθεί «για να μειωθούν οι μισθοί και τα ωφελήματα των εργαζομένων με το αντίθετο αποτέλεσμα να μειωθεί και η κατανάλωση».

Οσον αφορά στην εξυπηρέτηση των τουριστικών αναγκών, ο κ. Κουρσάρης είπε ότι «η εισήγηση για να δουλεύουν 24 ώρες την ημέρα είναι ουτοπική και θα προκαλέσει τη διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου