Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Απορρίπτουν την μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας αλλά καλούν τα συνδικάτα σε διάλογο οι εργολάβοι

Διάλογο με τις συντεχνίες ζητά η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ) για την ανανέωση της συλλογικής βάσης.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε στις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ, ο πρόεδρος της ΟΣΕΟΚ Αριστοτέλης Αριστοτέλους, επικρίνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για την εμμονή τους, όπως σημειώνει, να μην αποδέχονται την ειδική συμφωνία που έγινε μεταξύ των ηγεσιών των συντεχνιών και της ΟΕΒ. Διερωτάται γιατί οι συντεχνίες αξιώνουν αποδοχή από πλευράς εργολάβων της μεσολαβητικής πρότασης, η οποία μεταξύ άλλων προνοεί αδικαιολόγητα σημαντικές γενικές μισθολογικές αυξήσεις.

Όπως τονίζει, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου επανειλημμένα έχει δηλώσει, κάτι που οι πράξεις της επιβεβαιώνουν, ότι επιδιώκει την εργατική ειρήνη και σίγουρα την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, μέρος της οποίας είναι και η ΑΤΑ., η οποία παρόλο που η συλλογική σύμβαση έχει λήξει από τις 31/12/2010, καταβλήθηκε στους εργαζόμενους για ένα ολόκληρο έτος μαζί με τα υπόλοιπα ωφελήματα που η Σύμβαση προνοούσε.

«Εάν η πρόθεσή σας είναι η ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, όπως τουλάχιστον είναι και η δική μας, λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι η από μέρους σας εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία στον τομέα των κατασκευών, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί το σκοπό αυτό», αναφέρει.

«Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μόνο με εντατικό διάλογο μπορούμε να πετύχουμε την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης βασισμένοι πάντοτε στις ωμές πραγματικότητες και δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του τομέα μας και της οικονομικής κρίσης που το μαστίζει. Αυτό εξάλλου προνοείται και στη συμφωνία της ΟΕΒ με τις συντεχνίες σας», τονίζει.

«Παράκλησή μας», συνεχίζει, «είναι όπως οι μεταξύ μας διαβουλεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έχουν διακοπεί από το Μάιο του 2011, να ξεκινήσουν άμεσα ώστε να εντατικοποιήσουμε το μεταξύ μας διάλογο, με στόχο την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης. Καθοριστικό στην επιτυχία του στόχου αυτού, θεωρούμε το ρόλο του υπουργείου Εργασίας και του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων», καταλήγει η ανακοίνωση των εργολάβων.

http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=148029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου