Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η συμφωνία ΟΕΒ – Συνδικάτων υλοποιείται σε μεγάλο βαθμό

Stockwatch.com.cy

Η συμφωνία που υπογράφηκε στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ ΟΕΒ και συντεχνιών εφαρμόζεται σε μεγάλο βαθμό ως προς την καταβολή της ΑΤΑ και την εφαρμογή του κώδικα, ανέφερε ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωϋσέως. Πρόσθεσε ωστόσο ότι στα υπόλοιπα θέματα της συμφωνίας τα οποία προνοούσαν διάλογο παρουσιάζονται κάποιες διαφωνίες.

«Η συμφωνία αυτή ήταν μια συμφωνία – πλαίσιο, δεν ήταν τόσο εξειδικευμένη για να μπορεί να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε κάθε ερώτημα», ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την υπογραφή συμφωνίας της ΣΕΚ με βουλγαρικά συνδικάτα.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπήρχε ένα θέμα το οποίο ήταν ξεκάθαρο, ότι ο κώδικας εφαρμόζεται και ότι η ΑΤΑ δίνεται κανονικά σε όλους τους εργαζόμενους. Τα υπόλοιπα θέματα, είπε, προνοούσαν διάλογο μεταξύ των κλάδων, των συνδικάτων και των εργοδοτών κάτι το οποίο γίνεται.

«Είναι φυσικό όταν γίνεται ένας διάλογος και μια διαπραγμάτευση να δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις και εργατικές διαφορές», είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το θέμα της ΑΤΑ υλοποιείται κανονικά, παρόλο που υπάρχουν μικροδιαφορές σε κάποιους κλάδους με κύρια την οικοδομική βιομηχανία και βρίσκονται στο στάδιο διαβούλευσης με το Υπουργείο Εργασίας.

«Ελπίζω να βρούμε τις λύσεις και εκεί που υπάρχουν εκκρεμότητες να τις επιλύσουμε, για να υπάρξει εργασιακή ειρήνη στον τόπο για το καλό και της οικονομίας και των ιδίων των εργαζομένων», ανέφερε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου