Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Η ΠΑΣΕΕΚ θα κλιμακώσει τα απεργιακά μέτρα

Χωρίς αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Συγκοινωνιών
24 Φεβρουαρίου 2012

Η Παγκύπρια Συντεχνία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ) θεωρεί ότι, με δεδομένη την απουσία ουσιαστικού διαλόγου για τα θέματα που την απασχολούν, δεν έχει άλλη επιλογή από την επανάληψη και κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.

''Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων και το επιτελείο του, δυστυχώς φάνηκε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει βούληση εκ μέρους τους για ουσιαστικό διάλογο μετά τη μονομερή παραβίαση των όρων εργασίας μας. Αντίθετα το Υπουργείο θεωρεί ότι μπορεί να καταστρατηγεί τους Κανονισμούς της ΕΕ που διέπουν τη μισθοδοσία μας και εμμένει ανυποχώρητα στις πάγιες και αδιέξοδες θέσεις που διατύπωσε πριν από μήνες'', αναφέρει η ΠΑΣΕΕΚ σε ανακοίνωσή της.

Προσθέτει ότι ''όλο αυτό το διάστημα η ΠΑΣΕΕΚ προσήλθε στο διάλογο καλόπιστα και με εναλλακτικές προτάσεις που μπορούσαν να δώσουν διέξοδο'', αλλά φαίνεται ότι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων ''δεν επείγεται για λύσεις και απέρριψε χωρίς καν να εξετάσει όλες τις συμβιβαστικές εισηγήσεις που τέθηκαν από διάφορες πλευρές''.

Η ΠΑΣΕΕΚ αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθούν αρχικά τετράωρες απεργίες στους Πύργους Ελέγχου των Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από τις 12:00 μέχρι τις 16:00 στις 2, 7, 12 και 15 Μαρτίου 2012.

Επισημαίνει ότι από τις απεργίες θα επηρεαστούν όλες οι πτήσεις από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, εκτός από πτήσεις VIP, πτήσεις κρατικών ή στρατιωτικών αεροσκαφών, νοσοκομειακές ή ανθρωπιστικές πτήσεις, πτήσεις με τεχνικό πρόβλημα ή σε έκτακτη ανάγκη, και πτήσεις έρευνας και διάσωσης.

Επίσης, στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας η χωρητικότητα σε κάθε τομέα θα είναι μειωμένη κατά 50% στις 3 και 8 Μαρτίου 2012, από τις 14:00 μέχρι τις 17:00.

Η ΠΑΣΕΕΚ εκφράζει τη λύπη της στο επιβατικό κοινό που θα επηρεαστεί και παρακαλεί για την κατανόησή του.

Πηγή:ikypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου