Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζονται τα απεργιακά μέτρα στις εταιρείες ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, ΚΕΑΝ και στο γάλα Λανίτη.

Το προσωπικό των εταιρειών ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, ΚΕΑΝ και στο γάλα Λανίτη κατήλθε σήμερα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία λόγω της άρνησης των εταιρειών να καταβάλουν την ΑΤΑ της 01/01/2012.

Στη διάρκεια της απεργίας, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, στην οποία οι απεργοί ενημερώθηκαν από εκπροσώπους των Συντεχνιών τους, για την επιμονή των εταιρειών τους, να μην καταβάλουν την ΑΤΑ, παρά και τη συμφωνία ανώτατου επιπέδου μεταξύ της ΠΕΟ – ΣΕΚ και ΟΕΒ.

Οι εργαζόμενοι μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισαν την κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων. Συγκεκριμένα τα απεργιακά μέτρα στις πιο πάνω εταιρείες θα συνεχιστούν μέχρι και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012.


Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στη διάρκεια της απεργίας, θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση η ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της ΠΕΟ στη Λευκωσία, για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για τη συνέχεια.

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ καλούν για ακόμα μια φορά τις εταιρείες, όπως σεβαστούν την υπογραφή τους, τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις εκπληρώνοντας τις δεσμεύσεις τους έναντι των εργαζομένων τους, για να τερματιστούν τα μέτρα και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις εργασίες τους.

Ταυτόχρονα εκφράζουν τη λύπη τους για τυχόν ταλαιπωρίες στους καταναλωτές των προϊόντων τους, για τις οποίες ακέραια την ευθύνη φέρουν οι εταιρείες.


ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ΟΒΙΕΚ – ΣΕΚ


02/02/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου