Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

24ωρη απεργία σε εργοτάξια στο Δήμο Λεμεσού

Πηγή: ΚΥΠΕ/onlycy, 6, February 2012

 Παρέλυσαν σήμερα τα εργοτάξια για την ανάπλαση του κέντρου της Λεμεσού και για το γραμμικό πάρκο Γαρύλλη, μετά από 24ωρη απεργία των εργαζομένων της εταιρίας που ανέλαβε την εκτέλεση τους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αποκόπηκαν, εν αγνοία τους, ωφελήματα που προνοούνται τόσο από τη συλλογική σύμβαση όσο και από τα συμβόλαια των έργων.

Συντεχνίες και εργαζόμενοι προειδοποιούν με δυναμικότερα μέτρα, τα οποία ενδεχομένως να καλύψουν και άλλες Επαρχίες στις οποίες η συγκεκριμένη εταιρία εκτελεί έργα του δημοσίου.

Εκ μέρους της ΠΕΟ ο Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στα ΜΜΕ, ότι ”η εταιρία μονομερώς προχώρησε σε μείωση του  μισθού των εργαζομένων, καταπατώντας τις συλλογικές συμβάσεις, εκμεταλλευόμενη την οικονομική κρίση”, προσθέτοντας ότι παρά τις επαλειμμένες προσπάθειες διαλόγου με την εταιρία, αυτό δεν έγινε κατορθωτό.
Στη Λεμεσό, συμπλήρωσε, οι αποκοπές αυτές επηρεάζουν την πλειοψηφία των εργαζομένων στα δυο εργοτάξια, δηλαδή 30 περίπου άτομα και γίνονται τόσο στη συλλογική σύμβαση αλλά και στο συμβόλαιο με το Δήμο Λεμεσού, ”αφού είναι έργο που πληρώνεται από το δημόσιο, από τους φορολογούμενους πολίτες”.

Από πλευράς ΣΕΚ, ο Πανίκος Καδής προειδοποίησε ότι η Λεμεσός θα είναι απλά η αφετηρία των μέτρων, εάν η εταιρία δεν κάνει δεύτερες σκέψεις
”Θα δούμε αναλόγως την αντίδραση της εταιρίας σήμερα και θα ενημερώσουμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους στις υπόλοιπες Επαρχίες, γιατί πλέον δεν αφορά μόνον την Επαρχία Λεμεσού, αλλά αφορά και τα υπόλοιπα εργοτάξια της ίδιας εταιρίας σε όλες τις πόλεις”, ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου