Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται να έληξε η συνάντηση ΟΕΒ με ΣΕΚ-ΠΕΟ

Ζαχαριάδης: Είμαστε υποχρεωμένοι να καταλήξουμε κάπου

Τη δεύτερη τους συνάντηση είχαν σήμερα Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και οι Συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ για συζήτηση των προτάσεων της Ομοσπονδίας για τον ιδιωτικό τομέα.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση που κράτησε σχεδόν δυόμισι ώρες, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης περιορίστηκε να αναφέρει ότι συνεχίστηκε η συζήτηση, αλλά αυτή διακόπηκε λόγω του προχωρημένου της ώρας. Είπε ακόμη ότι δεν έχει καθοριστεί νέα συνάντηση.

Ο κ. Ζαχαριάδης πλαισιωνόταν από τους Γενικούς Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, Νίκο Μωϋσέως και Πάμπη Κυρίτση αντίστοιχα, οι οποίοι δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

''Συνεχίσαμε τη συζήτησή μας και λόγω του προχωρημένου της ώρας διακόψαμε και θα συναντηθούμε χωρίς να έχει καθοριστεί η συνάντηση'', ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ζαχαριάδης.

Ερωτηθείς αν υπάρχει σύγκλιση απόψεων, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι ''νομίζουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που υπάρχουν να καταλήξουμε κάπου, ελπίζουμε''.

Σε ερώτηση αν στη σημερινή συνάντηση η ΟΕΒ άκουσε τις απόψεις των συντεχνιών, ο κ. Ζαχαριάδης περιορίστηκε να επαναλάβει ότι ''συνεχίσαμε την ανταλλαγή των απόψεών μας''.

Ikypros.com

….....................................................................
Ούτε σήμερα βγήκε άσπρος καπνός από τη συνάντηση των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), σχετικά με τα μέτρα που προτείνει να πάρει η εργοδοτική πλευρά, για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στη σύντομη δήλωση του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης περιορίστηκε να πει ότι «θα συνεχίσουμε τη διαβούλευση ωστόσο δεν έχουμε καθορίσει ακόμη την ημερομηνία της νέας συνάντησης μας».

Τα μέτρα που υπάρχουν στο τραπέζι από μέρους των εργοδοτών όπως τα ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Πήλικος είναι:

Διατήρηση του μισθολογίου για τη διετία 2012 -2013 στα επίπεδα του 30/12/2011, με τη μη καταβολή αυξήσεων, προσαυξήσεων και ΑΤΑ και την πλήρη αναστολή την ίδια χρονική περίοδο κάποιων παρεμφερών ωφελημάτων όπως του Ταμείου Προνοίας.

Επιπλέον ζητούν την αύξηση του ωραρίου από 38 σε 40 ώρες την εβδομάδα και διαφοροποίηση του τρόπου καταβολής των υπερωριών δηλαδή €1,25 αντί €1,50 ενώ τις καθημερινές να πληρώνεται η κάθε ώρα κανονικά χωρίς οποιαδήποτε επιπρόσθετη αποζημίωση.

Σύμφωνα με την ΟΕΒ οι κλάδοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης είναι η οικοδομική βιομηχανία, ο κλάδος της μεταποίησης, όπως οι μεταλλουργοί και ξυλουργοί, ενώ ακολουθούν οι τομείς των εισαγωγέων αυτοκινήτων, των ιδιωτικών κλινικών, και των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου.

Η.Ε.
Stockwatch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου