Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Ομήρου και ΚΕΒΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε πως αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα που επιδεινώνεται από μια επίθεση που εξαπολύεται εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ιδιαίτερα της ευρωζώνης, από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Τούτου λεχθέντος, σημείωσε, δεν πρέπει να λειτουργεί ως άλλοθι για να μην λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται πάνω σε μακροπρόθεσμη βάση για εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας από τα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για πολλές δεκαετίες.

Σε δηλώσεις του κατά την διάρκεια συνάντησης του στην Βουλή με την νέα ηγεσία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ), είπε πως «η καθυστέρηση στην λήψη των αναγκαίων μέτρων έχει οδηγήσει σε δυσκολίες και προβλήματα, ένα εκ των οποίων η ανεργία - η οποία πλήττει από το 1974 - την αγορά εργασίας στην Κυπριακή κοινωνία».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «το ΚΕΒΕ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα», σημειώνοντας πως «είναι αναγκαία η συνδρομή του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά και για να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι εργαζόμενοι σε διάφορους τομείς της οικονομίας».

Θέλω να διαβεβαιώσω, συνέχισε, ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα είναι δίπλα στον εμπορικό και βιομηχανικό κόσμο, όπως και στους εργαζόμενους και στο συνδικαλιστικό κίνημα - γιατί χρειάζεται μια αρμονία, μια συνεργασία για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φέρουμε την επιδιωκόμενη νέα εποχή της ευημερίας και ανάπτυξης στην κυπριακή οικονομία.

Ο κ. Ομήρου συγχάρηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΚΕΒΕ για την εκλογή τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο βαρύ έργο που αναλαμβάνουν ιδιαίτερα αυτή την περίοδο των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πάνω στην κυπριακή οικονομία.
«Ο εμπορικός και βιομηχανικός κόσμος της χώρας είναι η ατμομηχανή, ο βασικός πυλώνας της ανάπτυξης και μέσα στις σημερινές εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, ο ρόλος του εμπορικού και βιομηχανικού κόσμου είναι κεφαλαιώδης και κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας και για να μπει ξανά η οικονομία από την περίοδο της ύφεσης και της στασιμότητας στην περίοδο της ανάπτυξης», συμπλήρωσε ο κ. Ομήρου.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής που με προθυμία δέχθηκε αυτή την συνάντηση γνωριμίας με την νέα ηγεσία του ΚΕΒΕ για την συζήτηση θεμάτων σημαντικών για την οικονομία.
Αυτό που είναι σημαντικό αυτή την στιγμή, σημείωσε, είναι ότι «πρέπει επειγόντως να αρχίσουμε να υιοθετούμε μέτρα ανάπτυξης της οικονομίας».
«Εχουν ληφθεί τα μέτρα λιτότητας, άρα αυτό που απομένει τώρα είναι να προσπαθήσουμε να αναζωογονήσουμε την επιχειρηματικότητα και να βγούμε από την οικονομική κρίση», πρόσθεσε.

Ο κ. Πηλείδης σημείωσε πως αυτό θα «είναι σίγουρα ένα θέμα που θα απασχολήσει πάρα πολύ σύντομα την Βουλή αφού ο Υπουργός Οικονομικών έχει εκφράσει την πρόθεση του να συζητήσει με τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους, μέτρα που το Υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να εισηγηθεί».

σιγμα λάιβ 17/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου