Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

2 χρόνια το πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα που ζητά η ΟΕΒ. Συνάντηση με ΠΕΟ-ΣΕΚ ΤΗΝ Δευτέρα

Επέκταση του παγώματος μισθών και στον ιδιωτικό τομέα επιδιώκει η ΟΕΒ, η οποία θα θέσει το θέμα επί τάπητος σε συνάντηση που θα έχει από βδομάδας με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.
Η συνάντηση θα γινόταν προχθές, αλλά λόγω κωλύματος του γ.γ. της ΣΕΚ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα στα γραφεία της ομοσπονδίας.
Η ΟΕΒ υποστηρίζει πως, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διάφοροι κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, το πάγωμα μισθών αλλά και άλλων ωφελημάτων που προνοούνται σε συλλογικές συμβάσεις είναι επιβεβλημένο σε αρκετές επιχειρήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν νέες απολύσεις.
Στόχος της oμοσπονδίας είναι το πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα να διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια σε εταιρείες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως δηλαδή και στον δημόσιο τομέα αλλά και τον τραπεζικό.
Σημειώνεται πως ΠΕΟ και ΣΕΚ έχουν ήδη πραγματοποιήσει επαφές μεταξύ τους μετά το αίτημα της ΟΕΒ για συνάντηση σε μια προσπάθεια να εμφανιστούν στη συνάντηση της Δευτέρας με κοινές θέσεις. Πάντως, το συνδικαλιστικό κίνημα φαίνεται να απορρίπτει καθολικό πάγωμα μισθών σε κλάδους του ιδιωτικού τομέα, αλλά είναι έτοιμο να συζητήσει τρόπους προστασίας θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις οι οποίες αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Πολίτης
11/01/2012 - 06:52

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου