Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Προς απεργιακά μέτρα στο Βασιλικό. Και στο Λιμάνι Λεμεσού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων ΠΕΟ & ΣΕΚ, ανακοινώνουν ότι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Τσιμεντοποιοίας Βασιλικού, που συνήλθε στις 18/01/2012, τα έχει εξουσιοδοτήσει, να αποφασίσουν για την λήψη οποιασδήποτε μορφής απεργιακών μέτρων, σε περίπτωση που η Εταιρεία προχωρήσει αυθαίρετα να διαφοροποιήσει μια σειρά όρους της Συλλογικής Σύμβασης, που διέπει τους όρους εργασίας , στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας.

Τα Συμβούλια των Συντεχνιών μας, εκφράζουν την βαθιά τους λύπη για την τροπή που παίρνουν τα γεγονότα και καλούν για ακόμα μια φορά την Εταιρεία, να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα που προκύπτουν από τις Συλλογικές Συμβάσεις και να μην προχωρήσει σε απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες θα πλήξουν τις ομαλές εργασιακές σχέσεις, αλλά και θα δημιουργήσουν αλυσιδωτές επιδράσεις, σε συναφείς κλάδους των κατασκευών.



Τα Συμβούλια των Συντεχνιών
Οικοδόμων ΠΕΟ & ΣΕΚ

Λευκωσία 19/01/2012

20 Ιανουαρίου 2012, 10:06 EET
SigmaLive/Ράδιο Πρώτο

Σε μονόωρη στάσης εργασίας κατήλθαν στις 7.30 το πρωί 80 υπάλληλοι του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων στο Λιμάνι Λεμεσού, διαμαρτυρόμενοι για παραβίαση της συλλογικής τους σύμβασης.

..............
Λεμεσός: Σε μονόωρη αποχή από την εργασία τους κατήλθαν το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού οι λιμενεργάτες, καθώς συνεχίζεται ο κοινωνικός διάλογος για το θέμα της συλλογικής σύμβασης, το πάγωμα της οποίας ζητά ο Σύνδεσμος Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων.

Οι Οργανωτικοί Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ Τίτος Τιμοθέου και Αριστοφάνης Δημοσθένους, δήλωσαν ότι η μονόωρη στάση εργασίας είναι συμβολική και στέλνει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται μονομερείς αποφάσεις από κανένα σύνδεσμο, για πάγωμα συλλογικών συμβάσεων και ωφελημάτων, ενώ εξέφρασαν την ετοιμότητα τους για διεξαγωγή διαλόγου, ώστε να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Σταύρος Σταύρου, επανέλαβε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά 40% και υπέδειξε ότι 25 από τα 80 άτομα που εργοδοτούνται, θεωρούνται πλέον πλεονάζον προσωπικό.

''Εμείς συζητούμε την απόλυση ανθρώπων και δεν θέλουμε να χάσουν τη δουλειά τους και γι αυτό θέλουμε να έρθουν κοντά, να συζητήσουμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα της μείωσης της εργασίας, το οποίο είναι εμφανές και το οποίο παραδέχθηκαν και οι ίδιοι'', συμπλήρωσε.

Φιλελεύθερος

1 σχόλιο: