Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Απεργιακά μέτρα και στις εταιρείες πετρελαιοειδών από την 1η Φεβράρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Απεργιακά μέτρα στις εταιρείες πετρελαιοειδών

Μετά το αδιέξοδο που κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έληξε στις 31/12/2010, στις εταιρείες Πετρελαιοειδών, Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, EXXONMOBIL CYPRUS LTD και BPEM LTD, υπεβλήθη μεσολαβητική πρόταση από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για επίλυση της διαφοράς.

Το προσωπικό των εταιρειών δέχθηκε την πρόταση από τις 14/12/2011. Οι εταιρείες αρνούνται να δεχθούν την πρόταση, γι’ αυτό και προειδοποιήθηκαν από τις 11/01/2012, με απεργιακά μέτρα.

Γι’ αυτό από την 1η Φεβρουαρίου 2012, όλες οι εταιρείες Πετρελαιοειδών θα βρίσκονται υπό καθεστώς απεργιακών μέτρων. Το είδος και η ευρύτητα των μέτρων θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες από τις συνελεύσεις του προσωπικού.

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ και ΠΟΑΣ, καλούν τις εταιρείες έστω και τώρα να κάνουν δεύτερες σκέψεις που θα λύουν την εργατική διαφορά, για να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις τυχόν ταλαιπωρίες από τη μη εξυπηρέτηση των πρατηρίων καυσίμων και των ανεφοδιασμών των αεροπλάνων και πλοίων.


ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ ΠΟΑΣ


26/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου