Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Προχωρούν τα απεργιακά μέτρα στα λιμάνια, αποσύρονται στα πετρελαιοειδή

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

24ωρη απεργία στα λιμάνια Λεμεσού – Λάρνακας
την 1η Φεβρουαρίου 2012

Οι Λιμενεργάτες και οι Αχθοφόροι στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας πραγματοποιούν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2012. Η απόφαση των δυο Εργοδοτικών Συνδέσμων (Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου και Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Λεμεσού) να μην καταβάλουν τις αυξήσεις και την ΑΤΑ της 01/01/2012 με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις υποχρεώνει τους εργαζόμενους στη λήψη απεργιακών μέτρων.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και τη μονόωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες για εφαρμογή των προνοιών των Συλλογικών Συμβάσεων, αυτό δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα.

Με τη στάση αυτή των δυο Συνδέσμων δεν μένει άλλη διέξοδος στους εργαζόμενους από τη διεκδίκηση με δυναμικά μέτρα της πλήρους εφαρμογής όλων των προνοιών των Συλλογικών Συμβάσεων τους.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας και συγκεκριμένα η ώρα 8:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στο λιμάνι Λεμεσού στην παρουσία των Άθου Ελευθερίου Γ.Γ. ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και Παντελή Σταύρου Γ.Γ. ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, για να ληφθούν αποφάσεις περαιτέρω κλιμάκωσης των μέτρων. Ακολούθως θα μεταβούν στο λιμάνι Λάρνακας, όπου στις 10:30π.μ. περίπου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των απεργών.

Οι δύο Σύνδεσμοι καλούνται για ακόμα μια φορά να κάνουν δεύτερες σκέψεις, να τερματίσουν τις μονομερείς αποφάσεις τους και να εφαρμόσουν τις πρόνοιες των Συλλογικών Συμβάσεων, για να αποφευχθεί η εργατική αναταραχή στα δύο λιμάνια.

30 Ιανουαρίου 2012.
...........................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αποσύρονται τα απεργιακά μέτρα στις εταιρείες πετρελαιοειδών

Οι Συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ και ΠΟΑΣ, εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την απόφαση των εταιρειών Πετρελαιοειδών Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου Λτδ, EXXONMOBIL CYPRUS LTD και BPEM LTD, να αποδεχτούν τη μεσολαβητική πρόταση, που υπεβλήθη από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης που έληξε στις 31/12/2010.

Γι’ αυτό τα απεργιακά μέτρα αποσύρονται. Οι εργασίες και των 3 εταιρειών θα συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά.




ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ΟΜΕΠΕΓΕ - ΣΕΚ ΠΟΑΣ



30/01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου