Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Εργατικές κινητοποίησεις ελεγκτων εναέριας κυκλοφορίας ψες

απείχαν ψες από υπερωριακή απασχόληση οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενώ την Τρίτη σε διάσκεψη τύπου θα ανακοινώσουν τα επόμενα μέτρα που θα πάρουν για να διαμαρτυρηθούν στα μέτρα λιτότητας που μονομερώς πήρε η κυβέρνηση και αφορούν τον κλάδο τους.
........................................
Πρέπει να προβληματίσει όλους η πρακτική της λήψης εργατικών κινητοποιήσεων στα αεροδρόμια της Κύπρου, τα οποία περιλαμβάνονται στις ουσιώδεις υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής, προσθέτοντας ότι με την πρακτική αυτή πλήττεται η εικόνα της χώρας, προκαλείται σημαντική οικονομική ζημιά και ταλαιπωρούνται χιλιάδες επιβάτες.
«Κατά τη διάρκεια της νύκτας οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του Πύργου Ελέγχου στον Αερολιμένα Λάρνακας προχώρησαν σε εργατικές κινητοποιήσεις από τις11:00 χθες το βράδυ μέχρι τις 4:00 σήμερα το πρωί», σημείωσε.
Λόγω των κινητοποιήσεων αυτών, συνέχισε, επηρεάστηκαν συνολικά δέκα πτήσεις, έξι αφίξεις και τέσσερις αναχωρήσεις. «Συγκεκριμένα δύο πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών, μια από Manchester και μια από Ηράκλειο-Ρόδο, αναγκάστηκαν ψες να προχωρήσουν σε εκτροπή και να προσγειωθούν στην Πάφο, ενώ σε άλλες οκτώ πτήσεις σημειώθηκαν καθυστερήσεις μέχρι και 2 ώρες», πρόσθεσε.

Επιθυμούμε, είπε ο κ. Ασπρής, «να εκφράσουμε τη λύπη μας για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξαν για άλλη μια φορά να στείλουν τα μηνύματα τους οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας. Και επειδή φτάνουν κοντά μας κάποιες ανησυχητικές πληροφορίες όσον αφορά στη συνέχεια, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τα αεροδρόμια συμπεριλαμβάνονται στις ουσιώδεις υπηρεσίες και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους η ακολουθούμενη πρακτική, καθώς προκαλείται σημαντική οικονομική ζημιά, πλήττεται η εικόνα της χώρας μας και ταλαιπωρούνται άδικα εκατοντάδες επιβάτες χωρίς να ευθύνονται σε τίποτα».

Κληθείς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που φτάνουν στις Αρχές των αεροδρομίων, ο κ. Ασπρής περιορίστηκε να πει τα εξής: «θέλω να πιστεύω πως αυτοί οι οποίοι πρέπει να πάρουν και τα δικά μας μηνύματα, τα έχουν ήδη πάρει. Η εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων της Κύπρου αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων όσων εμπλέκονται κατά οιονδήποτε τρόπο στην λειτουργία τους».
Είναι για αυτό το λόγο, κατέληξε, «που εκφράζουμε την ελπίδα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα αντιληφθούν το μέγεθος του πλήγματος και θα ενεργήσουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μελλοντικά να αποφεύγονται αυτού του είδους οι ανεπιθύμητες και ζημιογόνες καταστάσεις». 

Συνάντηση με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα έχει τη Δευτέρα ο Υπουργός Συγκοινωνιών, Ευθύμιος Φλουρέτζου, για συζήτηση του αιτήματος τους για εξαίρεση από το πακέτο μέτρων λιτότητας, που ενέκρινε η Βουλή.
Σοβαρά προβλήματα στο αεροδρόμιο Λάρνακας προκλήθηκαν χθες βράδυ από τις 11 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, λόγω των μέτρων κωλυσιεργίας που εφάρμοσαν οι ελεγκτές.
Επηρεάστηκαν συνολικά δέκα πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.
SigmaLive/ΚΥΠΕ, 8/1/2012

1 σχόλιο:

  1. θυμίζουμε επίσης την θέση της ΟΕΒ όπως εκφράστηκε στην προηγούμενη 24ωρη απεργία των ελεγκτών μέσα στον Δεκέμβρη (στην οποία φαίνεται να παραπέμπει ο κ Ασπρής) για περιορισμό του δικαιώματος απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες κάνοντας λόγο ακόμα και για επιστράτευση των εργαζομένων με κανονισμό που χρονολογείται από την αποικιακή περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή