Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απεργίες σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και λεωφορεία και μεγάλο συλλαλητήριο για να πέσει η κυβέρνηση στη βόρεια Κύπρο - αφορμή οι τελευταίες ιδιωτικοποιήσεις

Απεργίες σε ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και λεωφορεία στα κατεχόμενα

Για «υψηλή πιθανότητα σαμποτάζ» μιλά η ''τ/κ εταιρείας ηλεκτρισμού''

Λευκωσία: Σε απεργιακό κλοιό ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται στα κατεχόμενα καθώς οι συντεχνίες στην KIB - TEK, την ''τ/κ εταιρεία ηλεκτρισμού'' και στην ''τ/κ εταιρεία τηλεπικοινωνιών'' συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Μετά την απόφαση του ''υπουργικού συμβουλίου'' να απαγορεύσει την απεργία διαρκείας της El - Sen οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε ''εκδήλωση μη εργασίας'' με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιδιόρθωση βλαβών και τα προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος να μην αντιμετωπίζονται.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ''τεχνικού διευθυντή'' της ''τ/κ εταιρείας ηλεκτρισμού'', Γκιουρτζιάν Ερντογάν οι περιοχές της Αμμοχώστου, της Λευκωσίας, του Τρικώμου και της Καρπασίας δεν έχουν ρεύμα, ενώ έκανε λόγο και σε «υψηλή πιθανότητα για σαμποτάζ».

Στις 9 το πρωί τέθηκαν σε λειτουργία οι εφεδρικές γραμμές ρεύματος και όπως δήλωσε ο κ. Ερντογάν μέχρι την επιδιόρθωση της βλάβης θα παραχωρείται ρεύμα εκ περιτροπής.
Επίσης, λόγω της απεργίας της Tel - Sen στην ''τ/κ εταιρεία τηλεπικοινωνιών'' παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ. Οι ''αρμόδιοι'' της ''εταιρείας'' παρακάθισαν χθες σε συνάντηση με τον ''υπουργό μεταφορών και συγκοινωνιών'' αλλά αυτή έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Ο ''υπουργός'' Ερσάν Σανέρ έκανε έκκληση στις συντεχνίες να εκλογικευτούν να μην κρατούν όμηρο τον ''λαό''.

Σε ένα μέτρο αντίδρασης η ''εταιρεία ηλεκτρισμού'' δημοσιοποίησε χθες την πρόθεση να εργοδοτήσει 36 άτομα σε διαφορετικά τμήματα ζητώντας οι σχετικές αιτήσεις να κατατεθούν μέχρι αύριο, 24 Ιανουαρίου.

Ο ψευδοπρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσιούκ με γραπτή δήλωσή του χθες χαρακτήρισε παράνομη την απεργία της El - Sen, σημειώνοντας ότι η απεργία στις τηλεπικοινωνίες επηρεάζει αρνητικά το ψευδοκράτος καλώντας άμεσα τις ενδιαφερόμενες πλευρές διάλογο.

Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι η Αγκυρα επιμένει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ''ημικρατικών οργανισμών''.

Στο μεταξύ σήμερα απεργούν και οι οδηγοί λεωφορείων με αποτέλεσμα 5.000 μαθητές να μην μεταβούν στα σχολεία τους.

Fileleftheros Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012 9:17 πμ

….........................................
Μεγάλο συλλαλητήριο στις 30/1 στα κατεχόμενα – Στόχος η παραίτηση της κυβέρνησης


”Μεγάλη εκδήλωση” έχουν ονομάσει το συλλαλητήριο τις 30 Ιανουαρίου που διοργανώνουν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση του σχετικού ”νομοσχεδίου” από την ψευδοκυβέρνηση η συνδικαλιστική πλατφόρμα και τα κόμματα Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, Δημοκρατικό κόμμα, Ενωμένη Κύπρος και Νέα Κύπρος.
Στόχος των διαδηλωτών, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, είναι να εξαναγκάσουν την ψευδοκυβέρνηση σε παραίτηση και μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίζουν τις εκδηλώσεις τους.Σε κοινή ανακοίνωση οι οργανώσεις και τα κόμματα που διοργανώνουν την εκδήλωση στις 30 Ιανουαρίου κατηγορούν την ”κυβέρνηση” του κόμματος Εθνικής Ενότητας ότι η κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πολιτική που εφαρμόζει είναι πολιτική εξόντωσης των Τ/κ.
Οι ιδιωτικοποιήσεις των ”εταιρειών” ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών είναι οι τελευταίοι κρίκοι στις λεηλασίες και τις πολιτικές ”πεσκέσι” της ψευδοκυβέρνησης και οι οργανωτές δηλώνουν ότι έλαβαν απόφαση να πουν ”στοπ” σε αυτές τις ενέργειες που έχουν φέρει τους Τ/κ σε σημείο εξολόθρευσης.
Ο ”πρόεδρος” της ”συντεχνίας” El-Sen, Τουλάι Καλιοντζού απέρριψε τα περί σαμποτάζ στις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος που άφησε η ψευδοκυβέρνηση να διαρρεύσει, λέγοντας ότι δεν βρήκαν καμιά ένδειξη για κάτι τέτοιο. Οι εργαζόμενοι, είπε, χρησιμοποίησαν απλά το δικαίωμα στην απεργία για να πάρουν ως απάντηση την απαγόρευση της ψευδοκυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε αντιδημοκρατική.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Γενί Ντουζέν, ο αρχηγός του ΡΤΚ Οζκάν Γιοργαντζίογλου δήλωσε ότι το ΚΕΕ δεν δικαιούται πλέον να διοικεί την ”χώρα”, επειδή οι αποφάσεις του απορρίπτονται από τον ”λαό” και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά του. Το κόμμα του, είπε, είναι έτοιμο για ”πρόωρες εκλογές”.

Onlinecy.com
…...................
ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΕΡΟΓΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Απόφαση για μαζική κινητοποίηση συντεχνιών και κομμάτων στα κατεχόμενα, ενάντια στον λεγόμενο νόμο ιδιωτικοποίησης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα στις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο. 
Οπως αναφέρεται, οι συντεχνίες και τα κόμματα ζητούν με τις κινητοποιήσεις τους την απόσυρση του λεγόμενου νόμου από την «βουλή».

Στην μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας θα λάβουν μέρος η πλατφόρμα συντεχνιών, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Δημοκρατικό Κόμμα το Κόμμα Νέας Κύπρου, το Κοινωνικό Κόμμα Δημοκρατίας, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου. 

Αντιπρόσωποι των κομμάτων και συντεχνιών σε χθεσινή τους συνάντηση αποφάσισαν τον ορισμό «επιτροπής για την μεγάλη εκδήλωση» η οποία θα διοργανώσει και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Gnomi


….........................
Χτεσινό μήνυμα του Μουράτ Κανατλί, ηγέτη του κόμματος Νέα Κύπρος

Φίλοι και φίλες, μπροστά από το Τμήμα Τηλεφωνίας στη Λευκωσία (βόρεια) και τον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό (Teknecik) στο Αλακάτι, κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, δεκάδες άνθρωποι μένουν σε αντίσκηνα και συνεχίζουν την διαδήλωση! Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται πράγματα για να ζεσταθούν όπως κουβέρτες και ένα φιλικό χαιρετισμό... Ας μην τους αφήσουμε μόνους τους, ας μοιραστούμε μαζί τους τις κουβέρτες μας! Τώρα δεν είναι η ώρα μόνο για ηθική στήριξη αλλά η ώρα για έμπρακτη στήριξη βοηθώντας τους να καλύψουν τις ανάγκες τους! Τώρα είναι η ώρα να βρεθούμε μαζί τους στα αντίσκηνα! Δεν υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ για αυτό μοιραστείτε αυτό το μύνημα με τους υπόλοιπους φίλους μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου