Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Βόρεια Κύπρος: οι απεργοί μπλόκκαραν την ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής.

Μετά από μια βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων η κυβέρνηση Κουτσιούκ υποχώρησε από την θέση της για πώληση της τ/κ ηλεκτρικής υπηρεσίας. Συμβιβάστηκε με τα συνδικάτα με μια συμφωνία αυτονόμησης και αλλαγής στην οργανωτική δομή της υπηρεσίας αλλά την συνέχιση της ως δημόσιο οργανισμό. Η συμφωνία που έγινε προβλέπει όμως και την φιλελευθεροποίηση των τηλεπικοινωνιών, όπου η απεργία εκεί είχε σταματήσει πριν την κατάληξη στον συμβιβασμό. Τ/κ πηγές αναφέρουν ότι δεν είναι μόνο θέμα μη ιδιωτικοποίησης ως θέση αρχής αλλά και του είδους της προτεινόμενης ιδιωτικοποίησης – πώλησης σε συγκεκριμένης Τούρκους επιχειρηματίες που θεωρούνται ανθρώποι του Ερτογάν. Η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται να επικρίνει την κυβέρνηση Κουτσιούκ για την υποχώρηση της.
Ακτσά: H «αρχή» ηλεκτρισμού έχει πρόβλημα βιωσιμότητας
Η «αρχή» ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα έχει πρόβλημα βιωσιμότητας, δήλωσε ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στο ψευδοκράτος Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσά, προσθέτοντας ότι οι «αρχές» της βόρειας Κύπρου, όπως είπε, δεν έχουν αρκετή δύναμη για την επίλυση προβλημάτων.
Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου στο Κιόνελι, ο κ. Ακτσά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ της συντεχνίας της «αρχής» (Ελ – Σεν) και της λεγόμενης κυβέρνησης, ανέφερε ότι η συναίνεση δεν θα λύσει τα προβλήματα.
Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία συμβουλεύει το ψευδοκράτος για το πώς θα μπορέσει να επιτευχθεί πρόοδος, είπε, είναι δική του ευθύνη να αποφασίσει για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αποφάσεων, προσθέτοντας ότι η «αρχή» έχει πρόβλημα βιωσιμότητας.
Εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι ο κόσμος επηρεάστηκε από τη διαφωνία της λεγόμενης κυβέρνησης και της συντεχνίας, προσθέτοντας ότι αυτό δείχνει ότι οι «αρχές» της βόρειας Κύπρου, όπως είπε, δεν έχουν αρκετή δύναμη για την επίλυση προβλημάτων
onlycy.com 25-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου