Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στα χέρια της συντονιστικής επιτροπής η έκθεση Pimco για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Στα χέρια της συντονιστικής επιτροπής που έχει συσταθεί για την επίβλεψη της διεξαγωγής του διαγνωστικού ελέγχου, βρίσκεται ήδη η προκαταρτική έκθεση της Pimco για το ύψος των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η Αλίκη Στυλιανού, Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι τα αποτελέσματα ήδη μελετούνται σε βάθος και θα υπάρξει ενημέρωση ενδεχομένως τη Δευτέρα.
"Η προκαταρκτική έκθεση της PIMCO αποστάληκε τις πρωινές ώρες στην Κύπρο από τα γραφεία του οίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συγκεκριμένα στη Συντονιστική Επιτροπή που είχε συσταθεί για την επίβλεψη της διεξαγωγής του διαγνωστικού ελέγχου", ανέφερε η κ. Στυλιανού.
Σημείωσε πως η Επιτροπή, που απαρτίζεται από εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας, της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, της Τρόικας, της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης EFSF/ESM, μελετά από το πρωί την έκθεση σε βάθος, ιδιαίτερα τη μεθοδολογία που έχει χρησιμοποιήσει η PIMCO για τον προκαταρκτικό υπολογισμό των κεφαλαιακών αναγκών των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, η κ. Στυλιανού ανέφερε πως τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται από την PIMCO εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιανουαρίου 2013.
"Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει αγωνία για το ύψος του προκαταρκτικού ποσού ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχω αναφέρει πιο πάνω, θα προβούμε σε ενημέρωση, ενδεχομένως τη Δευτέρα", κατέληξε.

πηγή: Γνώμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου