Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στους δρόμους κατεβαίνουν την Τρίτη οι αστυνομικοί

Λευκωσία: Στους δρόμους θα κατεβούν την ερχόμενη Τρίτη οι αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για τις άνισες, όπως τις χαρακτηρίζουν, περικοπές κυρίως σε επιδόματα που τους επιβάλλονται λόγω του Μνημονίου.

Τα δυναμικά μέτρα αποφασίστηκαν χθες και θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τη Βουλή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου Ανδρέα Συμεού, στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο Σύνδεσμος Ανωτέρων Αξιωματικών και η ΠΑΣΥΔΥ. Επίσης θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αστυνομικοί θα είναι εκτός καθήκοντος εκείνη την ημέρα. Ο λόγος που λαμβάνονται τα μέτρα, πρόσθεσε ο κ. Συμεού, είναι για να εκφραστεί η αντίθεση των
αστυνομικών για τα άνισα μέτρα και τις αποκοπές των επιδομάτων των αστυνομικών που αντιστοιχούν με το ¼ περίπου του μισθού τους. Παράλληλα αποφασίστηκε όπως την ερχόμενη εβδομάδα τοποθετηθούν κάλπες σε όλες τις Διευθύνσεις ώστε οι αστυνομικοί να τοποθετηθούν σε τέσσερα ζητήματα:

- Αν επιθυμούν να εργάζονται υπερωριακό καθήκον, αφού τώρα μόνο το 35% θα πληρώνονται (γύρω στα 7 ευρώ).
- Αν θέλουν να εργάζονται με πολιτική περιβολή ή επειδή τώρα που καταργήθηκε το επίδομα να εργάζονται όλοι με στολή.
- Αν πρέπει να εφαρμοστεί ο θεσμός του επόπτη ασφαλείας. Αν η απόφαση είναι αρνητική, τότε οι αστυνομικοί θα κληθούν να μην τον εφαρμόσουν.
- Αν επιθυμούν να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.


πηγή: Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου