Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Έκκληση στις συντεχνίες να προσγειωθούν από τον ιεράρχη κύριο Χρυσόστομο


Και έκκληση στις συντεχνίες να προσγειωθούν

Fileleftheros 17-12-2012

Αισιοδοξία εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες

Λευκωσία: Την πεποίθηση ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον κυπριακό λαό, ο οποίος έχει μια δυναμική και ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις δύσκολες, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, παραλαμβάνοντας από τον επιχειρηματία Ανδρέα Καϊσή είδη ένδυσης και υπόδησης τα οποία θα διατεθούν σε άπορους. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στις συντεχνίες να «προσγειωθούν» και να μην προβαίνουν σε απεργίες για θέματα αυξήσεων.

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα σφίξουμε τα ζωνάρια, θα κάνουμε τα μανίκια πάνω και θα πέσουμε στη δουλειά. Επίσης ο λαός μας ξέρει να αντιμετωπίζει καταστάσεις και εκεί που έκανε σπατάλες του είναι πολύ εύκολο να συμμαζευτεί και να κάνει τα απαραιτήτως αναγκαία. Ξέρει να κάνει οικονομία ο λαός μας και πιστεύω πως όλοι μας θα κάνουμε οικονομίες», ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι σκέφτεται εντός των ημερών να δώσει εντολή στην κουζίνα της Αρχιεπισκοπής να μην ετοιμάζει δεύτερο ή τρίτο φαγητό, αλλά ένα φαγητό την ημέρα για σκοπούς οικονομίας. Πρόσθεσε πως ό,τι περισσέψει μπορεί να δοθεί σε εκείνον που πεινά. Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «όταν κανείς σκέφτεται για τα επουσιώδη και πηγαίνει μέχρις εκείνου του σημείου», τότε σκέφτεται και για τα ουσιώδη που είναι πολλά.

«Έτσι πιστεύω ότι θα σκεφτεί όλος ο λαός μας. Θα κάνει παντού οικονομία και θα κόψει ακόμα και από το φαγητό», είπε.

Ερωτηθείς αν αυτό θα πράξουν και οι εκπρόσωποι του λαού, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλος ο λαός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον πιο μικρό Κύπριο πολίτη θα πράξει κάτι τέτοιο και αυτό είπε είναι προς τιμήν όλων και «έτσι βγαίνουμε από τα αδιέξοδα». Πρόσθεσε ότι αυτό το πίστευε, το πιστεύει και είναι σίγουρος ότι θα το δει στην πράξη.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις οποιεσδήποτε απεργίες γίνονται στην Κύπρο για θέματα αυξήσεων. Ανέφερε ότι μετά την εισβολή του 1974 δέχτηκαν οι εργαζόμενοι να πάνε στο 50% του μισθού τους και κανένας δεν πείνασε. «Δυσκολευτήκαμε, θα δυσκολευτεί ο λαός αλλά δεν θα πεινάσει», ανέφερε.

Έκανε έκκληση οι συντεχνίες «να προσγειωθούν και να μην κατεβαίνουν στους δρόμους και να ζητούν αυξήσεις».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι θα κόψουμε από το μισθό μας για να περάσουμε τις δύσκολες ημέρες που ενέσκηψαν στον τόπο μας και φταίμε όλοι. Δεν φταίνε μόνο η Κυβέρνηση και οι τράπεζες. Όλοι κάναμε σπατάλες. Οφείλουμε να συμμαζευτούμε και να πέσουμε στη δουλειά για να βγούμε από πάνω και μπορούμε να βγούμε από πάνω. Τέτοιες προσπάθειες ο Θεός τις ευλογεί», ανέφερε.

Περαιτέρω, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Ανδρέα Καϊσή για τη μεγάλη δωρεά του και εξήρε την ευαισθησία και την ανταπόκριση εμπορευομένων και απλών πολιτών απέναντι σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, δηλώνοντας υπερήφανος που ηγείται πνευματικά ενός τέτοιου λαού.

Τόνισε ότι η εκκλησία μέσα από τις δομές της θα συμπαρασταθεί σε αυτούς που έχουν ανάγκη με την συνεργασία όλων. Διαβεβαίωσε τον κ. Καϊσή ότι τα προϊόντα που προσφέρει θα φθάσουν πραγματικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ο κ. Καϊσής ανέφερε ότι προσφέρει 6000 είδη υπόδησης και 4000 κομμάτια ένδυσης για να καλυφθούν ανάγκες άπορων μαθητών. Δήλωσε επίσης ότι έχει απόλυτη συναίσθηση της παρούσας οικονομικής συγκυρίας και ότι πρόθεσή του είναι να στηρίξει αυτούς που έχουν ανάγκη.

Αναφερόμενος στο δικό του παράδειγμα, ο οποίος έζησε την εισβολή, ο κ. Καϊσής είπε ότι μετά την εισβολή όταν χάθηκαν τα πάντα, μετέβη στο εξωτερικό με τους εργάτες του και επανήλθαν σε ένα με δύο χρόνια και τότε η αλληλεγγύη και η βοήθεια του ενός προς τον άλλο συνέβαλε ώστε να δημιουργηθεί ξανά ευημερία στον τόπο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου