Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Διπλή διαμαρτυρία αγροτών

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι αγρότες, διαμαρτυρόμενοι, τόσο για τη μείωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την αγροτική πολιτική, όσο και για τις εκταρικές επιδοτήσεις. Μετά τη διαμαρτυρία προέκυψε διάσπαση μεταξύ των αγροτικών οργανώσεων


Διπλή διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί οι αγροτικές οργανώσεις, τόσο για τη μείωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την κοινή αγροτική πολιτική, όσο και για τις εκταρικές επιδοτήσεις.
Οι αγρότες επέδωσαν υπόμνημα στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνοντας την αντίθεση τους στη μείωση κατά 17% στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την κοινή αγροτική πολιτική, για την περίοδο 2014-2020.
Το ψήφισμα ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ, Πανίκος Χάμπας.
Ακολούθως πορεύθηκαν προς το Υπουργείο Οικονομικών, όπου διαμαρτυρήθηκαν για τη μη καταβολή των εκταρικών επιδοτήσεων, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ σε 37 χιλιάδες δικαιούχους.
Ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού, Νεκτάριος Κάριος, δήλωσε ότι ζητήθηκε να τεθεί το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Την ευρωπαϊκή διάσταση της διαμαρτυρίας ανέλυσε στο μεσημβρινό δελτίο του ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΚ, Μιχάλης Λύτρας.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, ο Παναγροτικός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης της εκδήλωσης από την ΕΚΑ για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων.
Η απάντηση της ΕΚΑ ήταν ότι τα αγροτικά προβλήματα δεν έχουν χρώμα και ότι το περιεχόμενου του υπομνήματος που κατατέθηκε εγκρίθηκε από όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου