Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ναι σε δάνειο προς το κράτος αποφάσισε η ΑΗΚ


Αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η στάση πληρωμών του κράτους, αφού η Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων της ΑΗΚ και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, ενέκριναν απόψε, υπό προϋποθέσεις, το αίτημα της Κυβέρνησης για παραχώρηση δανείου ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.
Την απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Γιώργος Πιστέντης.
Τόνισε ότι με υψηλό υψηλό αίσθημα ευθύνης έναντι του Ταμείου του Οργανισμού αλλά και του κράτους, λήφθηκε απόφαση για θετική ανταπόκριση στο αίτημα της Κυβέρνησης για επένδυση σε κρατικό γραμμάτιο, υπό κάποιους όρους.
Σύμφωνα με τον κύριο Πιστέντη, οι όροι έχουν γίνει κατ' αρχήν αποδεκτοί από κυβερνητικής πλευράς, ενώ ήδη η απόφαση έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών.
Μιλώντας το πρωί ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο κύριος Πιστέντης ζήτησε πρόσθετες εξασφαλίσεις, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος προτού αποχωρήσει από την αίθουσα, του είπε επί λέξη: "Οταν δίνατε τα λεφτά στο Γιάννο Ανδρονίκου, είχατε εγγυήσεις;"
Ο κύριος Πιστέντης  απάντησε, ότι ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της ΑΗΚ, μόλις πριν από δύο χρόνια και δεν έχει σχέση με την υπόθεση.
Αλλά εκατόν εκατομμύρια ευρώ θα παραχωρηθούν στο κράτος από τη ΣΥΤΑ, υπό προϋποθέσεις, ενώ 38 εκατομμύρια ευρώ θα παραχωρηθούν από την Αρχή Λιμένων.
πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου