Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΠΟΠΑΗ θεωρεί επιβεβλημένο το δημοψήφισμα για το Μνημόνιο


Onlycy.com


Την εισήγηση όπως όλοι οι παράμετροι του προβλήματος της οικονομίας τεθούν κάτω από την ετυμηγορία του λαού με δημοψήφισμα, προβάλλει η Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Προσωπικού ΑΗΚ (ΕΠΟΠΑΗ), σημειώνοντας ότι “το δημοψήφισμα αυτό καθίσταται επιβεβλημένο”.
Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΟΠΑΗ αναφέρει ότι “η Τρόικα επιμένει στο ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, στην αποδυνάμωση της κοινωνικής ασφάλισης και κατ’ επέκταση των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, στον έλεγχο και στην κυριότητα των ωφελημάτων από την κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, και στην επιβολή σκληρών και καταστροφικών μέτρων, και όλα αυτά στο βωμό της αντιμετώπισης του απύθμενου χρέους του τραπεζικού εγκλήματος”.
Η ΕΠΟΠΑΗ σημειώνει ότι “η Ευρωπαϊκή Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθίστανται οι σύγχρονοι αναίμακτα και κατά συνθήκη κατακτητές των εθνών”.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, κάνοντας χρήση της ιδιότητας της ως επίσημου μέλους της ΕΕ, θα πρέπει να απαιτήσει την επίλυση του τραπεζικού προβλήματος μέσω των μηχανισμών της ΕΕ και να διορθώσει τα δημοσιονομικά της σε ένα πλαίσιο κοινωνικής αλληλεγγύης και χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ΔΝΤ”.
Έχουμε την άποψη πως αν η Ευρώπη επιμένει να μας δανειοδοτήσει με την εμπλοκή του ΔΝΤ, τότε θα πρέπει να μελετηθεί η πιθανότητα διαφοροποίησης της στρατηγικής που ακολουθούμε. Επειδή μάλιστα η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να υποτιμηθεί, εισηγούμαστε όπως όλοι οι παράμετροι του προβλήματος τεθούν κάτω από την ετυμηγορία του λαού με δημοψήφισμα”, αναφέρει.
Στη συνέχεια, η ΕΠΟΠΑΗ παραθέτει λόγους γιατί “το δημοψήφισμα αυτό καθίσταται επιβεβλημένο”, όπως η σύγχυση και αβεβαιότητα που προκαλείται στο λαό από τις αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις, το κόστος που καλείται να φορτωθεί ο λαός για τις ενέργειες του τραπεζικού τομέα, και ο εθνικός πλούτος που θα πωληθεί σε τρίτους για κάλυψη των χρεών.
Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει πρόβλημα κατοχής και δεν έχουμε το δικαίωμα να συναινούμε σε δεσμεύσεις που θα αιχμαλωτίζουν τη νέα γενιά και ούτε να αποδεχόμαστε το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου με την υπογραφή οποιουδήποτε μνημονίου. Θα οδηγηθούμε σε μιαν οικονομική αιχμαλωσία που, σε συνδυασμό με την τουρκική επιβουλή, θα αναγκάσει τις νέες γενιές των Ελληνοκυπρίων να αναζητήσουν άλλους προορισμούς για επιβίωση”, επισημαίνει.
Προσθέτει ότι “αναπόφευκτα οι υπαίτιοι της σημερινής κρίσης που προσπάθησαν να αποκομίσουν δικά τους οφέλη το μόνο που θα επιτύχουν είναι ότι θα αιωρούνται πάνω από την τέφρα των ερειπίων και της οικονομικής καταστροφής που οι ίδιοι θα έχουν επιφέρει”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου