Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στην αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων στη βάση των τιμών του 2012, συμφώνησαν κυβέρνηση και τρόϊκα


Η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Τρόικα σε μια απλή διαδικασία αναπροσαρμογής στις αξίες των ακινήτων, σε τιμές του 2012, και μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2014, που θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι φορολογικοί συντελεστές, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα είναι έτοιμες να τις εφαρμόσουν.
Αυτό ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, σημειώνοντας ότι στη νέα διαδικασία θα λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός, όσο και οι αναπτύξεις γης, καθώς και οι αλλαγές που έχουν γίνει σε χρήσεις, ζώνες και συντελεστές, προσαρμόζοντας κατά το δυνατό τις αξίες στην πραγματικότητα.
Ένα παρόμοιο σενάριο, πρόσθεσε, αξιοποιήθηκε ήδη από το τμήμα κτηματολογίου και χωρομετρίας για την πολεοδομική αμνηστία.
Η κυρία Μαύρου παραδέχθηκε ότι από τη στιγμή που η εκτίμηση της αξίας γίνεται ομαδικά, κατά περιοχή, και όχι κατά συγκεκριμένο ακίνητο, πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιας αδικίας, γι' αυτό και η νομοθεσία προσφέρει στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα υποβολής ένστασης.
Η κυρία Μαύρου είπε ότι το τμήμα κτηματολογίου και χωρομετρίας, το οποίο θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα στον ευρωπαϊκό χώρο, είχε ετοιμάσει ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο όμως δεν υπάρχουν πόροι για να το υλοποιήσει.

πηγή: ΡΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου