Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΟΕΛΜΕΚ: Περίπου χίλιοι εκπαιδευτικοί στην ανεργία αν αυξηθούν οι ώρες εργασίας





Περίπου χίλιοι εκπαιδευτικοί θα οδηγηθούν στην ανεργία σε περίπτωση που θα εφαρμοστεί η πρόνοια του μνημονίου για αύξηση των ωρών εργασίας κατά μιά ώρα τη βδομάδα, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι με την πρόνοια αυτή θα μειωθούν κατά τριακόσιες οι θέσεις στη Μέση Εκπαίδευση και κατά τετρακόσιες-πενήντα με πεντακόσιες στη Δημοτική.
Ο κύριος Ταλιαδώρος επεσήμανε ότι στον προυπολογισμό του κράτους περιλαμβάνεται πρόνοια σύμφωνα με την οποία τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 θα υπάρχουν πεντακόσιοι-τριάντα-τρείς συμβασιούχοι, αλλά από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχουν μόνο σαράντα, γεγονός που θα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.
Ο Πρόεδρος της Οέλμεκ διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Παιδείας δηλώνει άγνοια για τις εξελίξεις.
Αν κάποιοι στην κυβέρνηση αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει υπουργός Παιδείας για να τον ρωτήσουν για ένα μείζον θέμα, παρατήρησε ο κύριος Ταλιαδώρος, τότε ο υπουργός πρέπει να υποβάλει παραίτηση για λόγους ευθιξίας.
Το υπουργείο παιδείας είχε ερωτηθεί και είχε εκφράσει την αντίθεσή του τόσο στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας όσο και στην αύξηση του αριθμού ανά τάξη, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους.
Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Δημοσθένους απέρριψε τις επικρίσεις του Προέδρου της Οέλμεκ και τόνισε ότι απουσίαζε στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Κύπρο σε σημαντικά συμβούλια και επέστρεψε την Κυριακή.


Ανέφερε ακόμα ότι θα ζητήσει ενημέρωση για τη διαβούλευση με την Τρόικα και την πρόνοια του μνημονίου και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για ανατροπή της.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι, είπε, για να εξοικονομήσουμε τα ποσά που ζητά η Τρόικα.
Ο κύριος Δημοσθένους υπενθύμισε ότι το θέμα είχε συζητηθεί και στο υπουργικό το οποίο απέρριψε την αύξηση των ωρών διδασκαλίας και την αύξηση των μαθητών ανά τάξη.
Προειδοποίησε επίσης ότι αν εφαρμοστεί η πρόνοια του μνημονίου θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου