Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα έναντι του «πρωτοκόλλου»


Στις αντιδράσεις που προκαλεί στα κατεχόμενα η υπογραφή του «οικονομικού πρωτοκόλλου 2013-2015» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους, αναφέρεται η Κίπρις σημειώνοντας ότι ενώ το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο στηρίζει το «πρωτόκολλο», μεγάλη μερίδα επαγγελματικών οργανώσεων και κομμάτων αντιδρούν έντονα.
Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο αναφέρει ότι στηρίζει το «οικονομικό πρωτόκολλο» και σημειώνει ότι σε αυτό λήφθηκαν υπόψη οι προτάσεις που υπέβαλαν στην «κυβέρνηση». Σημειώνει επίσης ότι αυτό περιλαμβάνει αρκετά θετικά στοιχεία για ανάπτυξη της οικονομίας των κατεχομένων και της αύξησης της ανταγωνιστικότητας.
Από την άλλη, στα μέτρα που αναφέρονται στο οικονομικό πρωτόκολλο, αντιδρούν έντονα η ένωση εργολάβων, η συντεχνία «δημοσίων υπαλλήλων» (KAMU SEN), η τ/κ συντεχνία «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS), η ομοσπονδία συντεχνιών ελεύθερων επαγγελματιών (HÜR İŞ), το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) και το κόμμα Ενωμένη Κύπρος (ΚΕΚ).
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ στελεχών του ΡΤΚ και της KTAMS αποφασίστηκε όπως ενεργήσουν από κοινού εναντίον του «οικονομικού πρωτοκόλλου». Εξάλλου χθες, οι επαρχιακές οργανώσεις του ΡΤΚ διοργάνωσαν σε όλες τις «επαρχίες» διαμαρτυρία κατά του «πρωτοκόλλου» με την ανάρτηση πανό.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου