Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Νέες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών την ερχόμενη Τετάρτη


Λευκωσία: Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ την ίδια μέρα όλοι οι μαθητές των δημοτικών σταματούν το παραδοσιακό μάθημα για τα δημιουργήσουν «τον ήλιο της Παιδείας». Μια μέρα αργότερα, βγαίνουν στους δρόμους οι γενικοί αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών και οι οργανωμένοι γονείς, οι οποίοι καλούνται να λάβουν μέρος στην πρωτότυπη δράση που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο επικεφαλής της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ο λόγος που επελέγη η ερχόμενη Τετάρτη για τη νέα κινητοποίηση, είναι επειδή τη συγκεκριμένη μέρα η Βουλή προγραμματίζει την ψήφιση των μνημονιακών νομοσχεδίων. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

- Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, η Οργάνωση των δασκάλων θα πραγματοποιήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τις ηγεσίες των οργανωμένων γονιών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Απώτερος σκοπός να σταλεί το μήνυμα για διαφύλαξη της Παιδείας από τα όποια μέτρα πλήττουν το επίπεδο και την ποιότητα της παρεχόμενης Εκπαίδευσης.

- Την ίδια μέρα και ώρα, σε όλα τα δημοτικά της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί δράση με γενικό θέμα «Παιδεία, ο δικός μας ήλιος», στην οποία θα συμμετάσχουν οι δάσκαλοι, οι μαθητές και οι γονείς. Οι
τελευταίοι από την πλευρά τους θα αναρτήσουν σχετικά πανό με συνθήματα στα σχολεία, ενώ τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα ζωγραφίσουν και θα γράψουν ποιήματα για την Παιδεία.

- Επίσης, την Τετάρτη η ώρα 3.30 το απόγευμα, οι έκτακτοι, συμβασιούχοι και μόνιμοι εκπαιδευτικοί καλούνται για άλλη μια φορά να συμμετάσχουν σε διαδήλωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς τη Βουλή. Η εκδήλωση θα γίνει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο του Μνημονίου που προβλέπει αύξηση των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών κατά μια την εβδομάδα, από τον προσεχή Σεπτέμβρη.

- Την Πέμπτη 13 του μηνός στις 12.00 το μεσημέρι, οι γενικοί αντιπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα πραγματοποιήσουν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ, η Κίνηση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή της προς τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Αναφέρει ότι «μετά τα πρωτοφανή αντικοινωνικά μέτρα της Τρόικας και των ξένων “τοκογλύφων”, η Κυβέρνηση καταθέτει εισήγηση αύξησης των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών από τον Σεπτέμβρη του 2013». Οι αδιόριστοι σημειώνουν πως εάν υιοθετηθεί το μέτρο, εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα καταλήξουν στον δρόμο χωρίς δουλειά, μετατρέποντας έτσι χιλιάδες οικογένειες σε επαίτες. «Επιπλέον», προσθέτουν, «μετά την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης από το 60ό στο 63ο έτος που άφησε στο πέρασμά του εκατοντάδες άνεργες οικογένειες εκπαιδευτικών, τώρα θέλουν να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ζητώντας να αυξηθεί το όριο αφυπηρέτησης από το 63ο στο 65ο». Η Κίνηση καλεί το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν στον λαό. Τέλος, «καταδικάζει την εισήγηση για αύξηση των διδακτικών ωρών ως αντικοινωνική και αντιλαϊκή και αναμένει ότι όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς θα αναθεωρήσουν τη στάση τους για το συμφέρον της Παιδείας».
πηγή: Φιλελελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου