Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Βαθιά ύφεση μέχρι 2014 και εκτίναξη ανεργίας - αλλά τα έσοδα από τουρισμό αυξάνονται


Αναθεωρημένες προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας

fileleftheros

Βαθιά ύφεση μέχρι 2014 και εκτίναξη ανεργίας

Ακόμα πιο βαθιά ύφεση και εκτίναξη της ανεργίας στο 12% προβλέπει η Κεντρική Τράπεζα για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις μακροοικονομικές προβλέψεις που δημοσίευσε χθες. Η Κεντρική αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,4% φέτος, αναρρίχηση της ανεργίας στο 12% και τον πληθωρισμό στο 3,1%. Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την κυπριακή οικονομία τόσο για το 2012 όσο και για το 2013, κυρίως λόγω της ύφεσης στην οποία παραμένει η κυπριακή οικονομία και της υιοθέτησης μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης.

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών




Αύξηση 22,9% στα έσοδα από τον τουρισμό το Σεπτέμβριο στην Κύπρο

Λευκωσία: Αύξηση της τάξης του 22,9% σημείωσαν τον Σεπτέμβριο του 2012 τα έσοδα από τον τουρισμό, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2011, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία τα έσοδα από τον τουρισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο ανήλθαν σε €289,9 εκ. σε σύγκριση με €235,8 εκ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου.

Για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2012 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €1.611,7 εκ. σε σύγκριση με €1.454,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2011 σημειώνοντας αύξηση 10,8%.

Σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΤ εκφράζει μεγάλη ικανοποίηση.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, σημαντικό είναι το γεγονός ότι σημειώθηκε αύξηση στη δαπάνη ανά περιηγητή από τις περισσότερες αγορές – πηγές τουρισμού για την Κύπρο. Η αύξηση αυτή συμπεριλαμβάνει τους περιηγητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και άλλες αγορές.

Ο ΚΟΤ σημειώνει επίσης με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη σημαντική αύξηση της μέσης ημερήσιας δαπάνης ανά περιηγητή, η οποία έφτασε το 17%.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Αλέκος Ορουντιώτης δήλωσε ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουμε να προστατεύσουμε τον τομέα ως κόρη οφθαλμού ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο. Από πλευράς ΚΟΤ, θα συνεχίσουμε να δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις με στόχο να συνεχίσει ο τουρισμός να παρέχει την πολύτιμη στήριξη του στην οικονομία του τόπου μας».


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου