Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΥΚ Σε 24ωρη απεργία αύριο στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα

www.nomisma.com.cy

03 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 10:00
Η ΕΤΥΚ καλεί τους εργαζόμενους στη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία αύριο Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015, με αφορμή, όπως αναφέρει την ανατροπή της συμφωνίας που έγινε με τη Διοίκηση της Τράπεζας κατά την τελευταία συνάντηση τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015.

«Είμαστε εκ των πραγμάτων υποχρεωμένοι να επανέλθουμε για να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαφορές μας με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ) και ταυτόχρονα, να καυτηριάσουμε τη στάση του Υπουργού Οικονομικών που ανέτρεψε τη συμφωνία που έγινε με τη Διοίκηση της Τράπεζας κατά την τελευταία μας συνάντηση τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015», αναφέρεται σε ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΥΚ.

Όπως αναφέρει η οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων, στη συνάντηση που υπήρξε με τον Γενικό Διευθυντή της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη, μέσα σε κλίμα αλληλοκατανόησης και σεβασμού των θέσεων αμφοτέρων των πλευρών, κατέστη δυνατή η προσέγγιση των απόψεων και η κατάληξη σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, που με την εφαρμογή της θα έθετε τέρμα στις εκκρεμότητες που υπήρχαν και θα επανέφερε την ηρεμία στη ΣΚΤ για την επόμενη τριετία, έτσι ώστε, απερίσπαστα να αφεθούν Διοίκηση και προσωπικό να επιτελέσουν το δύσκολο έργο που έχουν να αντιμετωπίσουν, για την ανάκαμψη της Τράπεζας και του Συνεργατισμού γενικότερα.
«Δυστυχώς, ενώ είχαμε καταλήξει σε συμφωνία και είχε συμφωνηθεί το ακριβές κείμενο για υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης, την επομένη και ακριβώς πριν την υπογραφή της, ενημερωθήκαμε από τη Διοίκηση της Τράπεζας ότι αυτή δεν μπορεί να υπογραφεί, αφού ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης φέρει ένσταση», αναφέρεται, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση της ΣΚΤ υπαναχωρεί σε συμφωνίες.

«Για το ίδιο θέμα ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας είχαμε καταλήξει σε συμφωνία αλλά δυστυχώς και τότε αφανείς δυνάμεις τορπίλισαν την προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας. Και τότε όλα έδειχναν τον Υπουργό Οικονομικών», αναφέρει η ΕΤΥΚ.
Προστίθεται ότι «κάποιοι, μέσα από τη γνωστή υπεροψία που τους χαρακτηρίζει εδώ και αρκετό καιρό, αποφάσισαν και πάλι, να βάλουν ψηλά στην ατζέντα τους τα κτυπήματα κάτω από τη μέση, ενάντια στους εργαζόμενους στο χώρο της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και στην Οργάνωση που τους εκπροσωπεί, στοχεύοντας πάντα στην εξυπηρέτηση αφανών συμφερόντων και τήρηση δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει προς τρίτους».

Η ΕΤΥΚ κάνει λόγο για «κοροϊδία» και για υπέρβαση των ορίων «με την τελευταία ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών».
«Τα περιθώρια ανοχής και κοροϊδίας έχουν πλέον εξαντληθεί και έχουμε υποχρέωση, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, μέσα από τη συνοχή και την πειθαρχία που μας χαρακτηρίζει, να επιδιώξουμε την επίλυση των διαφορών μας με το ύστατο μέτρο της απεργίας. Η απεργία δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για την Οργάνωσή μας, χρησιμοποιήθηκε πάντα με φειδώ και στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ύστατο μέτρο προστασίας των συμφερόντων των μελών μας», αναφέρεται.

Αναφέρεται ακόμα ότι το πρόβλημα δεν είναι η Διοίκηση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας αλλά αυτοί που αποφασίζουν πίσω από τις πλάτες τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου