Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Εξατομικευμένες υπηρεσίες παροχής συμβουλών και επαγγελματικού προσανατολισμού για ανέργους από Υπ. Εργασίας.

Υπηρεσίες για ανέργους από Υπουργείο Εργασίας
24h.com.cy

Εξατομικευμένες υπηρεσίες παροχής συμβουλών και επαγγελματικού προσανατολισμού για ανέργους από Υπ. Εργασίας.
Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανεργίας και της κινητικότητας του εργατικού δυναμικού με την παροχή σε όλους τους πολίτες εξατομικευμένων υπηρεσιών παροχής συμβουλών και επαγγελματικού προσανατολισμού, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε ομιλία σε διεθνές εργαστήριο με τίτλο ""Fly "για την εργασία σας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο: Ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ευκαιρίες". Την ομιλία της Υπουργού ανέγνωσε ο λειτουργός Α` στο Υπουργείο Αντώνης Κάφουρος.
Σύμφωνα με την Υπουργό, οι κυβερνητικές υπηρεσίες παρέχονται από ένα δίκτυο εκπαιδευμένων συμβούλων απασχόλησης που εργάζονται σε 15 γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΑ) του Τμήματος Εργασίας σε όλη την Κύπρο. Επιπλέον, είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, το κέντρο Euroguidance, που λειτουργεί στις ΔΥΑ, μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα συστήματα σε όλη την Ευρώπη.
"Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν, ενώ το Κέντρο EUROPASS διοργανώνει δεκάδες εργαστήρια κάθε χρόνο, εκπαιδεύοντας τους πολίτες για το πώς να χρησιμοποιούν το ευρωπαϊκό πρότυπο βιογραφικού σημειώματος, ώστε σε αυτό να καταγράφονται με σαφήνεια οι γνώσεις τους, η εμπειρία και οι δεξιότητές τους", ανέφερε.
Η Υπουργός είπε ακόμη ότι στο δίκτυο EURES, που επίσης λειτουργεί στις ΔΥΑ, παρέχονται πληροφορίες σχετικά με εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες ακριβείς πληροφορίες σχετικά με σημαντικά ζητήματα, όπως η εξεύρεση στέγης, σχολεία , φόροι, κόστος διαβίωσης, κοινωνική νομοθεσία, υπηρεσίες υγείας και άλλα.
Η κ. Αιμιλιανίδου επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ευρώπη είναι το «χάσμα» σε σχέση με την ανεργία και την οικονομική ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας σε επίπεδο ΕΕ, ιδίως της ανεργίας των νέων, βασίζεται, τα τελευταία χρόνια, σε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν κυρίως στη μείωση του κόστους εργασίας των νέων εργαζομένων, δημιουργώντας μια σχέση πιο ευέλικτης εργασίας και στην προώθηση της κινητικότητας για εξεύρεση εργασίας σε άλλα κράτη μέλη.
Αναφέρθηκε ακόμη σε πρόσφατη έρευνα με βάση την οποία το 83% των εργοδοτών θεωρεί πως η εργασιακή εμπειρία σε άλλο κράτος μέλος, καθιστά τον υποψήφιο πολύ πιο ελκυστικό για απασχόληση και του παρέχει 40% περισσότερες πιθανότητες να βρει εργασία. Η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι μετά από μια περίοδο εργασίας σε άλλο κράτος,οι νέοι που επιστρέφουν στις χώρες τους , είναι έτοιμοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας με νέες δεξιότητες, είναι πιο αισιόδοξοι και έχουν κίνητρα για τις επιλογές τους.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

- See more at: http://www.24h.com.cy/economy/item/108510-webnews-aspa-3006ccd70d39421eb000bc2e71273d97.html#sthash.nVBXnOej.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου