Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Μικρή αύξηση απασχόλησης

Βελτίωση αγοράς εργασίας δείχνουν τα στοιχεία
Eurostat: Αυξάνεται η απασχόληση στην Κύπρο, αργά αλλά σταθερά

Λευκωσία: Προς τα πάνω κινείται η απασχόληση στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες καταδεικνύοντας ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχει αρχίσει να βελτιώνεται. Σύμφωνα με τη Eurostat, οριακά καλύτερη είναι η απασχόληση στη χώρα μας καθώς το τρίτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο πέρσι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, ο αριθμός των απασχολουμένων στη χώρα μας κινείται ανοδικά με σταθερούς ρυθμούς καλλιεργώντας προσδοκίες για μείωση της ανεργίας μακροπρόθεσμα. Η αρμόδια υπηρεσία σημειώνει ακόμα ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2015 ως προς το αντίστοιχο του 2014 η απασχόληση στην Κύπρο αυξήθηκε κατά 0,4%.

Ανοδικά κινήθηκε σύμφωνα με τη Eurostat και η απασχόληση στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι όσον αφορά την Ευρωζώνη, το τρίτο τρίμηνο φέτος παρατηρείται αύξηση της απασχόλησης κατά 1,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014. Στην Ευρώπη η αύξηση επίσης διαμορφώθηκε στο 1,1%.

Ανοδικά κινήθηκε η απασχόληση και στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο φέτος καθώς σημείωσε αύξηση της τάξης του 1,9% σε σύγκριση με πέρσι. Μεγαλύτερη, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήταν η άνοδος στην απασχόληση στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο φέτος καθώς έφτασε το 2,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι. Η αρμόδια υπηρεσία υπογραμμίζει ότι το τρίτο τρίμηνο του 2015, 229,8 εκατ. άντρες και γυναίκες απασχολούνταν στην Ευρώπη, εκ των οποίων 151,5 εκατ. στην Ευρωζώνη. Ο αριθμός των απασχολουμένων σε ετήσιο επίπεδο ενισχύθηκε κατά 1,9%, παρουσίασε αύξηση κατά 0,3% και στην Ε.Ε. κατά 0,4% έναντι του 2014.

Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στην Εσθονία (2,1%), στην Ουγγαρία (0,8%) και στις Ιρλανδία, Ισπανία, Λουξεμβούργο και Μεγάλη Βρετανία (0,6%). Στην αντίπερα όχθη, μείωση της απασχόλησης δείχνουν τα στοιχεία για την Κροατία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα με τα ποσοστά πτώσης να διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 0,6%, 0,5% και 0,3%.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

 

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/290730/eurostat-afxanetai-i-apascholisi-stin-kypro-arga-alla-stathera#sthash.InkDKXt4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου