Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή συνδικάτων για τους μισθούς στα λεωφορεία


ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ


Λευκωσία 24 Σεπτεμβρίου 2012


Διευθύνσεις εταιρειών
Ο.Σ.Ε.Λ. ΛΤΔ
Ε.Μ.Ε.Λ. ΛΤΔ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΖΗΝΩΝΑΣ ΛΤΔ
ΟΣΥΠΑ ΛΤΔ
Μ.Ε. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΛΤΔ
Λ.Λ.Λ.Α. ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΤΔ

Κύριοι,

Θέμα: Η έγκαιρη καταβολή των μισθών και των άλλων αποκοπών του προσωπικού σας

Είναι με λύπη που επανερχόμαστε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των εταιρειών σας και ιδιαίτερα στην έγκαιρη πληρωμή των μισθών και την καταβολή των άλλων αποκοπών τους στα διάφορα ταμεία.

Όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα έχουμε επιδείξει μεγάλη υπομονή και κατανόηση, όμως διαπιστώνουμε πως αντί να περιορίζονται αυτά τα προβλήματα, μεγεθύνονται.

Είναι πιστεύουμε κατανοητό σε όλους πως το προσωπικό σας θα πρέπει να εργάζεται σε ομαλές συνθήκες. Δυστυχώς πέραν των σοβαρών προβλημάτων της καθημερινότητας για τα οποία με ξεχωριστές επιστολές έχει ενημερωθεί η κάθε εταιρεία ξεχωριστά, διαπιστώνουμε πως επανέρχεται το σοβαρό πρόβλημα της μη έγκαιρης καταβολής των μισθών, καθώς και των άλλων αποκοπών στα διάφορα ταμεία.

Με αυτή την επιστολή μας είμαστε υποχρεωμένοι να σας προειδοποιήσουμε για ακόμα μια φορά, πως εάν με το τέλος κάθε μήνα δεν καταβάλλεται έγκαιρα ο μισθός σε όλους τους εργαζομένους σας, καθώς και οι εισφορές που αποκόπτεται για τα διάφορα ταμεία, τότε από την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα πληρωμής, θα παίρνονται δυναμικά μέτρα.

Ταυτόχρονα σας καλούμε όπως τερματίσετε άμεσα την εκμετάλλευση του προσωπικού σας, με την εξώθηση του σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να προωθηθούν δικά σας συμφέροντα.

Αναμένουμε από εσάς όπως προχωρήσετε σε τέτοιες διευθετήσεις που άμεσα θα λύουν όλα τα προβλήματα, διαφορετικά δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση της επίλυσης τους με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση θα φέρετε ακέραια την ευθύνη για τη δημιουργία προβλημάτων στους επιβάτες σας 

Άθως Ελευθερίου Παντελής Σταύρου
Γενικός Γραμματέας Γενικός Γραμματέας

Αντίγραφο: Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Τμήμα Οδικών Μεταφορών
Υπηρεσία Εργασιακών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου