Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τέλος στην απεργία της ΕΜΕΛ

Ξαναπήραν, λίγο μετά τις 11:00, το τιμόνι οι οδηγοί λεωφορείων της ΕΜΕΛ, τερματίζοντας την 24ωρη απεργία τους, καθώς η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και να ετοιμάσει τις επιταγές με τους μισθούς των 110 οδηγών που αμείβονται σε εβδομαδιαία βάση.

Οι απεργοί, μεταξύ αυτών και οι συνάδελφοι τους που αμείβονται σε μηνιαία βάση, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο σταθμό μετεπιβίβασης, στο παλιό νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ ακολούθως, μετέβηκαν στα επαρχιακά γραφεία της ΠΕΟ, όπου πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί ο τερματισμός ή η συνέχιση της απεργίας, έχοντας ως δεδομένο την παραλαβή των επιταγών τους από την εταιρία.

Με 56 ψήφους υπέρ της αναστολής της απεργίας και 42 κατά, οι οδηγοί λεωφορείων της ΕΜΕΛ επέστρεψαν στις εργασίες τους, ενώ όπως δήλωσε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λεμεσού Χρίστος Χριστοφή, η απόφαση λήφθηκε μετά από πολλή προβληματισμό.

Εξάλλου, ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ Λεμεσού Γιάννης Τσουρής, ανέφερε πως δεν θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους απεργούς για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε το πρωί στο επιβατικό κοινό, καθώς δόθηκε τριήμερη προθεσμία για επίλυση του προβλήματος.

 Είπε, επίσης, ότι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή δείχνουν πως η κατάσταση στην εταιρεία δεν είναι σταθερή, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα αναγκαστούν ξανά να απεργήσουν οι οδηγοί λεωφορείων της ΕΜΕΛ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου