Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΑΣ: Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί στο στόχαστρο των ντόπιων και ξένων


14, September 2012 onlycy.com

Ενόψει του γεγονότος ότι το μέλλον των Ημικρατικών Οργανισμών εντάχθηκε στα προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων για τις Προεδρικές Εκλογές και το θέμα έγινε αντικείμενο δημοσίων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, η ΠΟΑΣ επιθυμεί για μια ακόμη φορά να επαναλάβει τα ακόλουθα, τα οποία αποτελούν πάγιες και διαχρονικές θέσεις της Ομοσπονδίας.
Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί από την ίδρυση τους είχαν σαν αποστολή την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Συμφέροντος, γι’ αυτό και ονομάστηκαν Οργανισμοί Δημόσιας Ωφέλειας με νομικό καθεστώς Δημόσιου Δικαίου.
Η οικονομική κρίση που βιώνουμε σήμερα, θεωρήθηκε ως μοναδική ευκαιρία, από ορισμένους, για να μιλούν και να ζητούν απροκάλυπτα την ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών.
Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι υπάρχουν Οργανισμοί που έχουν συμπληρώσει τον κύκλο τους και χρειάζεται διάλογος για αναθεώρηση του καθεστώς με το οποίο λειτουργούν.
Για τους Οργανισμούς όμως οι οποίοι αποδεδειγμένα λειτουργούν αποδοτικά και είναι κερδοφόροι, ακόμα και σε καθεστώς ανταγωνισμού, ποιος είναι ο λόγος για ιδιωτικοποίηση.  Οι Οργανισμοί αυτοί συνεισφέρουν ετήσια στο κράτος ουκ ολίγα εκατομμύρια.  Αυτοί που ζητούν την ιδιωτικοποίηση τους έχουν ως στόχο τα εκατομμύρια αυτά να εισρέουν στα ταμεία των ιδιωτών.
Προειδοποιούμε τα κόμματα που μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών ότι θα έχουν σοβαρό πολιτικό κόστος από τες επιλογές τους.
Η ΠΟΑΣ μαζί με όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις είναι έτοιμη να αντιδράσει με όλα τα νόμιμα μέσα για αποτροπή ενός τέτοιου απαράδεχτου ενδεχομένου.  Παράλληλα, τα μέτρα που εισηγείται η Τρόικα, τα οποία δημοσιεύτηκαν, αποτελούν καταπέλτη έναντι των απολαβών των Εργαζομένων. Επιβάλλεται όπως οι αντιδράσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων αποτελέσουν αντικείμενο ευρείας Πανσυνδικαλιστικής διάσκεψης το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου