Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Απαιτεί θυσίες η ΟΕΒ και απειλεί με νέες απολύσεις – δίκαιες και ισορροπημένες να είναι οι περικοπές ζητά η ΠΕΟ και προαναγγέλει κινητοποιήσεις


24 Σεπτεμβρίου 2012
sigmalive
Επιβάλλεται να γίνουν θυσίες κι αυτό πρέπει να γίνει πλέον κατανοητό από όλους, δήλωσε σήμερα στο ΡΙΚ ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Πήλικος.
Πρέπει, υπέδειξε ο κ. Πήλικος, όλοι να αντιληφθούν ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες, όπως προηγουμένως, ότι τελείωσε η περίοδος των παχέων αγελάδων και ότι απαιτείται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.
Η ανεργία, τόνισε, έχει ξεπεράσει το 11% και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνουν περικοπές, ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί.

Ρικ

Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να κάνουν θυσίες αλλά αυτές θα πρέπει να οδηγούν στην ανάπτυξη και οι όποιες περικοπές να κατανέμονται δίκαια και ισορροπημένα, δήλωσε στο Τρίτο ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.
Είπε επίσης ότι η ΠΕΟ βρίσκεται σε επαφή με τις άλλες συνδικαλιστικές και ότι μετά την ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συντονίσουν τα επόμενα βήματά τους.
Ο κύριος Κυρίτσης ανέφερε ότι την ώρα της κορύφωσης της διαπραγμάτευσης με την Τρόϊκα θα υπάρξουν κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ώστε, όπως είπε, να δοθεί το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι έχουν απαιτήσεις και δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν μοιρολατρικά όσους και όποιους όρους θέλουν να τους επιβάλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου