Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Στάση εργασίας λιμενεργατών στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας


Onlycy.com


Σε στάση εργασίας από τις 08.00 – 09.00 το πρωί κατέρχονται σήμερα οι λιμενεργάτες μέλη της Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν. – ΠΕΟ και των Τοπικών Επιτροπών των Λιμενεργατών- Σημειωτών, συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή στάση Εργασίας που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Λιμενεργατών (IDC).
Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν – ΠΕΟ αναφέρει ότι «με την Πανευρωπαϊκή στάση Εργασίας η συντεχνία μαζί με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη του IDC θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη και υποστήριξη τους, στον αγώνα που διεξάγουν οι λιμενεργάτες της Πορτογαλία ενάντια στο νέο νόμο για τα λιμάνια που προωθεί η Κυβέρνηση της Πορτογαλίας, υπερασπίζοντας τους συμφωνημένους όρους και τις θέσεις εργασίας».

Προστίθεται ακόμα ότι «στις 25 Σεπτεμβρίου είναι η μέρα που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η Διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή πολιτική στα Λιμάνια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με τη στάση εργασίας οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη του IDC θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίθεση τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούν και απαιτούν την διεξαγωγή κοινωνικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων όπως είχε συμφωνηθεί από το 2006 μετά την απόρριψη του δεύτερου πακέτου οδηγίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Τη Συντεχνία στη Διάσκεψη στις Βρυξέλλες θα εκπροσωπήσει ο Γενικός Γραμματέας της Άθως Ελευθερίου.

Η Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν – ΠΕΟ στην ανακοίνωσή της εκφράζει τη λύπη της «για την τυχόν ταλαιπωρία που πιθανόν να προκληθεί αλλά», όπως αναφέρει, «δεν μας μένει άλλη οδός από τη δυναμική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα λιμάνια σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου