Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Για τα λεφτά...



Η οικονομική κρίση δεν «αγγίζει» τους κροίσους αλλά πλήττει τους πλούσιους. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί η τελευταία έκθεση της Wealth X για τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. 

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 9,4%, στους 2.160 ανθρώπους τον τελευταίο χρόνο. 

Η αξία της περιουσίας τους υπολογίζεται ότι αυξήθηκε κατά 760 δισ. δολάρια στα 6,2 τρισ. δολάρια. Σε αυτή την περίοδο ο απόλυτος αριθμός των πλουσίων, δηλαδή των ατόμων με περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. δολαρίων, αυξήθηκε μόνο κατά 0,6%. Η υφήλιος «φιλοξενεί» 187.380 πολίτες των οποίων κατά μέσο όρο η περιουσία ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια. Συνολικά, η περιουσία τους εκτιμάται ότι μειώθηκε κατά 1,8% στα 25,8 τρισ. δολάρια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η γεωγραφική κατανομή του πλούτου. Στην Ασία η αξία της περιουσίας των πλουσίων μειώθηκε κατά 6,8%. Στη Βόρεια Αμερική όμως αυξήθηκε κατά 2,8%, στα 8,88 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η Ασία μπορεί να ελπίζει ότι έως το 2020 θα έχει περισσότερους πλούσιους από ό,τι οι ΗΠΑ.

Ειδικά για τη Γερμανία, κυβερνητική έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» αναφέρει ότι το 53% των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα ανήκει στο 10% των πιο πλούσιων πολιτών. Λιγότερο από 1% ανήκει στο 50% των φτωχών. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια –λόγω της παγκόσμιας ύφεσης, την οποία ακολούθησε η κρίση χρέους στην Ευρώπη– ο προσωπικός πλούτος στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ μεταξύ του 2007 και του 2012.

αστρα Πηγή:express.gr

και στα δικά μας

Λαγκάρντ: Μετά τα 11.5δις για Κύπρο, οι όροι θα καίνε

inbusiness |19/09/2012



Την άποψη ότι αν η στήριξη προς την Κύπρο ξεπεράσει τα 11.5δις ή αλλιώς το 64% του ΑΕΠ τότε θα πρέπει να ληφθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα για να αποφευχθεί η πτώχευση της χώρας, εξέφρασε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κατά την Άτυπη Σύνοδο του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Σημερινής, στην αναφορά της, η κ. Λαγκάρτ μίλησε για ανάγκη περικοπής του 13ου μισθού αλλά και κατάργησης της ΑΤΑ, ενώ αναφορές έκανε και σε θέματα επιδομάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου