Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Προοδευτική - Απαράδεκτες και υβριστικές οι δηλώσεις του κ. Μαυρίδη για τους δασκάλους


Απαράδεκτες και υβριστικές οι  δηλώσεις του κ. Μαυρίδη για τους δασκάλους

Η Προοδευτική θεωρεί ότι πλήττει το έργο, την προσφορά και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, υποτιμώντας την επαγγελματική κατάρτιση και την προσφορά τους.

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και της απαξίωσης που τυγχάνουν όλοι ανεξαιρέτως οι δημόσιοι υπάλληλοι και κυρίως εμείς οι δάσκαλοι από το Δημοκρατικό Συναγερμό, διά στόματος του Βουλευτή του Μάριου Μαυρίδη. Ο εν λόγω κύριος, μιλώντας στο Γ’ πρόγραμμα του ΡΙΚ, δεν παρέλειψε να φορτώσει όλες τις ευθύνες για τα προβλήματα στην οικονομία στους δημόσιους υπαλλήλους και τις συντεχνίες, δίνοντας παράδειγμα τον κλάδο μας, που κατάφερε μετά από πολλούς αγώνες και σπουδές να αναγνωριστεί στην κλίμακα των επιστημόνων της κυβέρνησης και να τοποθετηθεί στην ανάλογη κλίμακα. Εύλογα, διερωτάται κανείς, μήπως ο κύριος Μαυρίδης δε θεωρεί τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης επιστημονικά καταρτισμένους;

Τουλάχιστον απαράδεκτες και υβριστικές μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τις δηλώσεις του κ. Μαυρίδη για τους δημόσιους υπαλλήλους ότι «είναι με απέραντη αηδία που τους παρακολουθούμε να ανταγωνίζονται για προαγωγές, για ψηλότερους μισθούς και για αφορολόγητα εφάπαξ και συντάξεις…».  Ξεχνά ο εν λόγω κύριος και το κόμμα του ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεισέφεραν για να ξεπεραστούν τα προβλήματα στην οικονομία που επέφερε η παγκόσμια οικονομική κρίση. Ξεχνά ο εν λόγω κύριος ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα των τεράστιων ζημιών που έχουν οι τράπεζες και όχι των δημοσιονομικών προβλημάτων.

Οι δηλώσεις αυτές δεν μας εκπλήσσουν. Ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών έχουμε συνηθίσει τους εκπροσώπους του Δημοκρατικού Συναγερμού να προσβάλλουν και να απαξιώνουν διαχρονικά τη δουλειά που επιτελεί ένας εκπαιδευτικός στην Προδημοτική και Δημοτική Εκπαίδευση. Όσο και αν προσπαθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Χάρης Γεωργιάδης να μας πείσει ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του βουλευτή τους, είναι γνωστές οι διαχρονικές νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΗΣΥ, οι οποίες καλλιεργούν μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα την εχθρότητα. Ζητούν την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών, τη μείωση μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση της ΑΤΑ και ουσιαστικά πλήττουν μόνο τους εργαζομένους, αφήνοντας στο απυρόβλητο και άμεπτους τους κατόχους του πλούτου.

Ως Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών δε θα ανεχτούμε άλλο τέτοιες δηλώσεις. Δε θα δεχτούμε από κανένα να πλήττει το έργο, την προσφορά αλλά και την αξιοπρέπειά μας, υποτιμώντας την επαγγελματική κατάρτιση και τα επιπρόσθετα πανεπιστημιακά προσόντα που οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν αποκτήσει, συμβάλλοντας στη βελτίωση του επιπέδου της παρεχόμενης δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης. Τέλος, καλούμε για μια ακόμα φορά τους εν Κύπρο εκπροσώπους της αυστηρής λιτότητας που εισηγείται η Τρόικα, να σκέφτονται διπλά πριν τοποθετούνται υποστηριχτικά σε μέτρα που επιβλήθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προκάλεσαν περαιτέρω ύφεση και τεράστια κοινωνικά προβλήματα.

Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών
14/9/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου