Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Όχι» στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τα ξεπουλήματα λέει το ΚΕΒΕ


fileleftheros


Λευκωσία: Κάθετα αντίθετο με την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση για τα ξεπουλήματα είναι το ΚΕΒΕ, το οποίο ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχετικό νομοσχέδιο και τη Βουλή να το καταψηφίσει αν τυχόν, όπως αναφέρει, η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΒΕ αναφέρει πως θεωρεί την εν λόγω ρύθμιση ως αναχρονιστική και ξεπερασμένη για το εμπόριο, την αγορά, αλλά και τους καταναλωτές.

Ως θέση αρχής, ζητά την πλήρη κατάργηση της νομοθεσίας για τα ξεπουλήματα, ώστε να επιτρέπεται σε κάθε επιχείρηση ελεύθερα να αποφασίζει μόνη της πότε κρίνει σκόπιμο να προχωρεί σε εκπτώσεις και μειώσεις τιμών προς τους καταναλωτές.

Προτείνει, επίσης, την αξιοποίηση των άλλων δύο νομοθεσιών, του Περί Εμπορικών Περιγραφών Νόμου του 1987 και του Περί Αθέμιτων Εμπορικών Πρακτικών των επιχειρήσεων προς τους Καταναλωτές Νόμο του 2007, οι οποίοι περιλαμβάνουν επαρκείς πρόνοιες για αποτελεσματική προστασία των Καταναλωτών.

Σε μια εποχή, αναφέρει το ΚΕΒΕ, όπου οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε αγορές επί 24ώρου βάσης μέσω του διαδικτύου, δεν είναι δυνατόν η Κύπρος να θέτει εμπόδια στα ξεπουλήματα που αποτελούν ένα άλλο τρόπο προώθησης και μάρκετινγκ για τα καταστήματα.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση στην ουσία τιμωρεί τους Κύπριους καταστηματάρχες, αφού δεν τους επιτρέπει να καθορίζουν οι ίδιοι την περίοδο των εκπτώσεων τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, η ρύθμιση αυτή δυσκολεύει τους καταναλωτές, οι οποίοι με βάση την εμπειρία της αγοράς, επιζητούν χαμηλές τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης, η ρύθμιση αυτή δημιουργεί συνεχώς στρεβλώσεις στην αγορά με ευρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία, αναφέρει το ΚΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου